Til hovedinnhold

Lanserer mobilabonnement med «bare data»

5 GB til 180 kroner i måneden er interessant.

Niklas Plikk, Tek.no

Mobiloperatøren Onecall har denne uken sluppet en ny abonnementsportefølje. Den kanskje mest interessante nyheten er imidlertid at du nå kan velge bort inkluderte ringeminutter og SMS for å få en betydelig lavere månedspris.

5 GB til 180,-

Om du velger et abonnement med «Bare data» må du i stedet betale 0,99 kroner i oppstart, 0,99 kroner per minutt og 0,69 per SMS, men til gjengjeld kutter Onecall 99 kroner fra månedsprisen din.

Dermed kommer du bedre ut av det om du ikke enten sender mer enn 143 SMS eller ringer rundt 100 minutter på en måned (men da har vi ikke tatt med oppstartskostnaden, så det tallet avhenger av hvor mange samtaler minuttene er fordelt på).

Langt fra billigst

Den tidligere priskrigeren Onecall er riktignok veldig langt fra billigst i de fleste kategorier om vi sammenligner vanlige abonnement med tale og SMS inkludert, men med den nye modellen er det unektelig minst ett «sweet spot» å finne.

Se bare her:

Onecall med fri tale/SMS og SMSOnecall bare dataBilligste konkurrentPris konkurrent
1 GB179,-80,-Hudya 1 GB115,-
5 GB279,-180,-Chilimobil 5 GB249,-
10 GB379,-280,-Chilimobil 10 GB299,-
15 GB429,-330,-Chilimobil 15 GB349,-
30 GB499,-400,-Happybytes 1 om dagen*398,-

Happybytes-abonnementet i siste rad har riktignok en potensielt «ødeleggende» begrensning i at dataen er fordelt ut slik at du maksimalt kan bruke 1 GB om dagen.

Etter at 1 GB er brukt opp slipper du å betale noe mer, men hastigheten reduseres til sirupstreige 40 kbit/sek, en hastighet som ikke engang egner seg til laveste kvalitet på strømming fra Spotify. 1 GB ekstra med full hastighet koster riktignok ikke mer enn 19 kroner.

Om vi sammenligner mot et «vanlig» abonnement ville det rimeligste alternativet vært Chilimobil Fri Data, som lar deg bruke 5 GB om dagen for 499 kroner i måneden, og deretter surfe på 3 Mbit/sek. Begge disse bruker også Telias nett, mens Happybytes og Hudya leier tilgang hos Telenor.

Nye Chili-abonnement

Spesielt 5 GB-abonnementet til Onecall fremstår som attraktivt priset, men ellers skiller det så lite opp til billigste konkurrent med «alt» inkludert at vi tror det nok for folk flest er mer attraktivt å slippe å tenke på hva det koster når man ringer eller skriver en SMS.

Chilimobils 5- og 10 GB-abonnementer er for øvrig nye denne uken, hvor spesielt sistnevnte har et prisnivå som er veldig gunstig versus konkurrentene. For 5 GB er det riktignok ingen andre som tilbyr dette til samme pris, men flere konkurrenter har 6 GB til 269 eller 279 kroner.

Usikker på om du betaler for mye? Sjekk vår tjeneste Beste mobilabonnement, hvor du kan sammenligne alle abonnement på det norske markedet.

annonse