«Norsk» robotgressklipper håper å ta nordiske plener med storm

Robotgressklipperen Sømløs G1 skal blant annet være betydelig bedre enn mange av konkurrentene til å komme seg opp bakker.

– Robotgressklipper-markedet domineres i dag av noen få aktører, og prisene bærer i stor grad preg av dette. Ønsker man for eksempel en robotgressklipper med over gjennomsnittet klatreevne, som er viktig i nordisk terreng, må man fort ut med 30 - 40.000 kroner, sier Andreas Haneborg i norske Sømløs, som i disse dager lanserer en folkefinansieringskampanje for robotgressklipperen Sømløs G1.

Andreas Haneborg (t.v.) og Øystein Kirknes står bak merket Sømløs, som lanserer robotgressklipper og robotstøvsuger. Her sammen med deres kinesiske partner Lynn Ma.

Sterk klatrer

Haneborg og makker Øystein Kirknes har tidligere stått bak cleanroom.no, som har drevet med salg av robotstøvsugere. De hevder at de har strukket seg langt når det gjelder spesifikasjonene på G1, og at den skal gi mye for pengene sammenliknet med de fremste konkurrentene. Prisen er satt til fra 14.000 kroner, og så får de som bestiller i løpet av et forhåndssalg gjennom Startskudd.no 2.000 kroner i rabatt.

Spesielt skal klatreevnen være et moment hvor Sømløs G1 skiller seg ut. Den skal kunne forsere stigninger på inntil 58 prosent (30 grader), og kuttemotoren skal være den samme som Husqvarna bruker i sine robotgressklippere.

Husqvarnas Automower 315 stakk for øvrig av med seieren da vi testet robotgressklippere i fjor, og vi hadde i det hele tatt veldig lite å utsette på den. Med unntak av klippebredde og -høyde, mener Sømløs-gjengen at deres robotstøvsuger skal være bedre enn Husqvarna-klipperen på nærmest enhver parameter. Automower 315 koster for øvrig 18.000 kroner i skrivende stund.

Les også
Slik unngår du feilene mange gjør når de kjøper robotgressklipper
Pluss-versjonen av Sømløs G1 skal kunne dekke inntil 2.000 kvadratmeter.

To versjoner

Som seg hør og bør på et moderne elektronikkprodukt er Sømløs G1 appstyrt via wi-fi, og den vil fåes i to varianter hvor hovedforskjellen er batteristørrelsen.

G1-modellen vil nemlig ha et batteri på 2600 mAh, mens G1+ kommer med dobbelt så stor batteri og 50 meter ekstra sløyfekabel. Batterikapasiteten skal være nok til henholdsvis halvannen og tre timers drift, eventuelt ett eller to dekar areal.

58 prosent stigning er oppgitt som maks.

– Det har jo vært langt mellom de norske elektronikksuksessene, kanskje med unntak av Remarkable. Hvorfor skal akkurat Sømløs få det til?

– Vi håper selvfølgelig å kunne snu denne trenden som et friskt norsk merke, og tror at fokus på design, «branding», funksjonalitet og kvalitet vil overbevise folk i det lange løp. Her er det ikke spart på noe, og vi har i høyeste grad prøvd å strekke oss så langt som overhodet mulig når det kommer til kravspesifikasjon - innenfor budsjettets grenser, sier Haneborg til Tek.no.

De første gressklipperne skal produseres denne måneden, og kundene vil kunne ha dem i hende allerede i juni. Produksjonen skjer i Kina, og selve utviklingen har også skjedd sammen med en kinesisk partner.

– Interessen på Startskudd ser foreløpig ut til å være litt mager. Hva tenker dere om det?

Det er enda tidlig i kampanjen, og vi mangler foreløpig litt spredning. Vi tror for så vidt dette tar seg opp når folk oppdager Sømløs gjennom flere kanaler. Vi har allerede fått veldig gode tilbakemeldinger og flere store elektronikkjeder har allerede vist interesse, sier Haneborg.

Også robotstøvsuger

Sømløs S1.

I tillegg til robotgressklipperen har Sømløs utviklet en robotstøvsuger kalt S1. Det samme gjelder tilsynelatende her som for gressklipperen: Høye spesifikasjoner til en pris som skal være lavere enn de ypperste konkurrentene.

Den vil ha laser- og lidarskanning av omgivelsene, moppefunksjon og et batteri som gir mellom halvannen og to timers drift på en lading. En egen stillemodus skal dessuten la støvsugeren operere selv om du har behov for stillhet, og boostmodus skal bedre suge opp støv på tepper.

Også støvsugeren skal være tilgjengelig i juni, til en pris på 6.500 kroner. I vår siste stortest av robotstøvsugere var det for øvrig Xiaomis Roborock S5 som stakk av med seieren. Den koster for tiden rundt 5.000 kroner, men siden den testen har også oppfølgeren S6 blitt lansert. Den koster nå bare noen hundrelapper mer.

annonse