Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Hva pønsker Google på nå i høst?

Noe kommer til å skje den 6. oktober.

Google

Google lader opp til et slipp av nye enheter den 6. oktober. Vi har til og med fått en invitasjon til å troppe opp et eller annet sted i Oslo, men akkurat hva de skal lansere her i Norge har de ikke vært så veldig åpne med.

Grafikken som har dukket opp hos blant annet Elkjøp og Telia for å skape blest om lanseringen blir vi heller ikke riktig klok på. En billedramme kan jo ha noe med fotografering å gjøre, muligens med et mobilkamera?

På den annen side kan dette også symbolisere en digital billedramme, eksempelvis i form av Nest Hub Max, eller den lenge ryktede Pixel Tablet.

Det kan også stå for noe helt annet, så la oss heller se på hva Google selv sier om sin internasjonale lansering.

Endelig Pixel til Norge?

Pixel 7 Pro

Før sommeren kunne Google bekrefte at de endelig kom på banen med en smartklokke – en Pixel Watch. Dessuten varslet de at denne ville slippes i løpet av høsten, og da fortrinnsvis sammen med nye smartmobiler i form av Pixel 7 og Pixel 7 Pro.

Google Pixel Watch

Og dette er akkurat hva som skal lanseres den 6. oktober. Av detaljer får vi bare vite at Pixel 7-modellene vil kjøre Android 13 og ha neste generasjon av Googles egen Tensor-prosessor, mens de har lånt ekspertise fra Fitbit til å virkelig gjøre Pixel Watch til noe for trening og helse.

Dessuten har de nettopp sluppet en video som peker på noen av designvalgene.

Men vel så interessant er altså hvorvidt Pixel-produktene faktisk vil lanseres offisielt i Norge denne gangen.

Mobilen kommer tross alt i sin syvende generasjon nå, men frem til nå har den ikke vært mulig å få tak i her i Norge på vanlig vis.

Google har som vanlig vært beskjedne med informasjon, uten å si noe annet enn at de ikke har noe informasjon om slikt akkurat nå.

I hvert fall Nest

Det vi i hvert fall er ganske så sikre på, er at selv vi her på berget vil kunne få noe nytt i smarthjemskategorien.

Vi tenker da selvfølgelig på Nest-merkede produkter – hvor det kan være snakk om en ny høyttaler, en større hub, en ny ringeklokke, et nytt kamera eller en kraftigere trådløs ruter.

Sistnevnte har i hvert fall allerede fått sin egen rykteartikkel, og om dette skulle stemme får vi ganske sikkert produkter med W-Fi 6E, som er det «nye og hotte» innen trådløs teknologi akkurat nå.

Ellers nevner vi at den kjekke og smarte røykvarsleren Nest Protect har vært «annengenerasjon» i over syv år nå, men sant å si er vi ikke sikre på hva som enkelt kan forbedres på den – om den da ikke kan gjøres hakket smartere uten å bli mindre sikker.

Vi venter uansett tålmodig på hva enn som lanseres den 6. oktober.

annonse