Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Sony: – Nå blir det lettere å få tak i PlayStation 5

Stemmer det for Norge også?

Playstation 5.
Niklas Plikk, Tek.no

Etter lanseringen høsten 2020 har interessen for Playstation 5 langt overskredet tilgangen på konsoller. De er solgt for spinnville priser på bruktmarkedene, nettbutikker har drevet med loddtrekning og måttet sluttet med ventelister for konsoller som aldri kom, og de grå «utsolgt»-knappene har blitt et kjent syn for de fleste.

Under sin CES-presentasjon natt til torsdag norsk tid kom imidlertid Sonys spillsjef, Jim Ryan, med en uttalelse som gir håp om at konsollmangelen nesten er over:

– Det bør bli mye enklere for alle som vil ha en Playstation 5 å finne en i butikkene fra nå, sa han.

Det er nye toner fra den kanten. Men er det for optimistiske toner?

Vi kontaktet Norges største forhandlere av elektronikk for å få en statusoppdatering.

Komplett: - Bedre tilgang

– Vi opplever bedre tilgang, eller i hvert fall har vi nå fått signaler om dette, svarer Daniel Haugan, kommunikasjonsansvarlig i Komplett.

Haugan forteller også at pågangen for konsoller fortsatt er veldig høy:

– Vi la ut ett godt antall med Playstation 5 rett før jul, og de ble revet vekk på minutter.

Power: Indikasjoner på bedre 1. kvartal

– Det er indikasjoner på at tilgangen blir litt bedre i første kvartal, skriver kommunikasjonsansvarlig i Power, Monica Iren Fasting, til oss.

Hun melder at de hos Power har sett en marginal bedring gjennom høsten, med litt jevnere leveranser. Men:

– Pågangen er fortsatt veldig stor, og vi selger sort sett ut de vi fortløpende får levert samme dag som de blir gjort tilgjengelig for kjøp.

– At situasjonen ser ut til å bedre seg er en stor gladnyhet både for oss og kundene våre, så vi får krysse fingrene for at proppen endelig løsner og at det kommer et solid parti til det norske markedet i løpet av de kommende ukene.

Elkjøp bekrefter også bedring

– Vi har hatt forhåndssalg for Playstation 5 på våre nettsider i to uker, med løpende levering. Dette er i tillegg til at flere av våre butikker har hatt den i store deler av desember. Dette er en hyggelig trend som vi har stor tro på at kommer til å fortsette i tiden fremover, forteller kommunikasjonssjef i Elkjøp, Madeleine Schøyen, til oss.

Sony PlayStation 5 (PS5) (incl. God of War Ragnarök) 825GB
Sony PlayStation 5 (PS5) (incl. God of War Ragnarök) 825GB

Bruktmarkedet har roet seg

I Norge har den anbefalte utsalgsprisen på Playstation 5 ligget oppunder 5000 kroner for modellen uten diskdrev, kalt Digital Edition, og 6000 kroner for utgaven med diskdrev. Lenge fant man konsoller til salgs på Finn.no fra folk som «ikke trengte den likevel» til dobbel og tredobbelt pris.

Nå ser det imidlertid ut som prisene har roet seg på bruktmarkedene. I skrivende stund finner vi flere uåpnede Playstation 5-maskiner til salgs for 6500–7000 kroner, noe som er i nærheten av butikkpris.

«Bruktprisene» er snart nede på butikkprisnivå.
Skjermdump Finn.no

Konkurrenten er på lager til lanseringspriser

Både Xbox Series S og den kraftigere Xbox Series X, som konkurrerer med Playstation 5, har hatt god tilgjengelighet i butikk den siste tiden. Under pandemien var også disse vanskelige å få tak i, men nå er de mulig å skaffe til lanseringspriser på henholdsvis 3200 kroner og 5500 kroner.

Sony varslet i fjor høst at de ville øke prisen for Playstation 5. Microsoft parerte raskt med at de ikke planla det samme. Her i Norge er det uansett butikkene som avgjør hva prislappen blir.

Microsoft Xbox Series X
Microsoft Xbox Series X
annonse