Til hovedinnhold

Razer Blade 16 vil la deg «bytte» skjerm

Og selskapet kommer med sin største bærbare hittil.

Vegar Jansen / Tek.no

Las Vegas/Tek.no: Den spillfokuserte PC- og datautstyrsprodusenten Razer pleier som regel å ha litt å vise fram på CES. Uheldigvis har de også en forkjærlighet for blanke montre og dårlig belysning, men det har aldri stoppet oss i å ta turen innom deres stand.

I år fikk vi blant annet se satsinger på lys, lyd og mobil gaming, men for mange vil nok den store nyheten være at Razer Blade – altså selskapets bærbare for gaming – nå både blir bedre og ikke minst større.

Frem til nå har Razer Blade 17 vært selskapets største bærbare PC, da med en skjermstørrelse på 17,3 tommer. Men nå får vi også en Blade 18, som da blir Razers første 18-tommer.

Razer hadde plassert sine preproduksjonseksemplarer av Blade 18 og Blade 16 på et lysbord, noe som gjorde dem nesten umulige å ta bilde av. Men her har du altså Blade 18.
Vegar Jansen / Tek.no

Razer Blade 18 er lagd uten særlig med kompromisser. Den er – i likhet med en god del andre nye bærbare på årets CES – utstyrt med Nvidias nye grafikkgenerasjon bare kjent som RTX 40-serien. Av prosessorer har Razer satset på Intels 13. generasjon Core i form av i9-HX, der toppmodellen kan skryte av hele 24 kjerner og en turbofrekvens på opptil 5,6 GHz.

Når det gjelder grafikkrefter har selvsagt 18-tommeren kjølekapasitet til å ta toppmodellen GeForce RTX 4090.

Men det er den strengt tatt ikke alene om. Razers kjøleløsning er såpass god at vi også får en mindre modell med de samme spesifikasjonene. Det er Razer Blade 16, som også er en ny størrelse for selskapet.

To skjermer i ett

Blade 16 med to skjermpaneler vil i teorien kunne være super til både gaming og mer kreativt arbeid.
Vegar Jansen / Tek.no

Av de to nykommerne er det faktisk 16-tommeren som er den mest spesielle. For mens Blade 18 er utstyrt med en relativ «vanlig» skjerm med oppløsning på 2560 x 1600 piksler og 240 Hz oppdateringsfrekvens, har Blade 16 mulighet for å utstyres med et Mini-LED skjermpanel som har to vidt forskjellige moduser.

Enten kan den da brukes i en slags «skapermodus» med oppdateringsfrekvens 120 Hz og en oppdateringsfrekvens på 3840 x 2400 piksler, eller den kan bli mer «gamingvennlig» med 240 Hz frekvens samt oppløsning på 1920 x 1200 piksler.

Skapermodusen skal sågar by på bedre farger, med 100 prosent av DCI-P3-fargerommet. Spillmodusen vil på sin side by på HDR med opptil 1000 nits lysstyrke.

Å bytte modus krever riktignok at man starter datamaskinen på nytt, men så lenge man kan få både i pose og sekk burde det stadig være overkommelig.

Den lysende Razer-logoen på skjermlokket er på plass, og formen er det lite vondt å si på.
Vegar Jansen / Tek.no

Ellers er Razer Blade stadig relativt trinne datamaskiner. 16-tommeren har en høyde på 2,2 centimeter og vekt på 2,45 kilogram. 18-tommeren veier inn til 3,2 kilo, men er like slank og fin.

Razer Blade 16 og 18 skal etter planen slippes en gang i løpet av årets første kvartal, i hvert fall «over here». Prisene starter på rundt 2700 dollar for 16-tommeren og 2100 dollar for 18-tommeren.

annonse