Til hovedinnhold

Snart kan du tegne opp egne veier på Google Maps

Ingen grusveier skal glemmes.

Skjermbilde, Google Maps

Karttjenester som Google Maps har blitt en så naturlig del av hverdagen til de fleste av oss, at det kan være vanskelig å huske alt arbeidet som ligger bak satelittbildene, gatebildene, kartdataen og lokasjonsinformasjonen. Bilene med Googlekameraer montert på taket har kjørt rundt omkring i verden siden 2005, og det er ikke mange veier som har unngått Googles våkende øye.

Men det er noen. Og de kan du snart plotte inn selv i Googles karttjeneste, skriver selskapet på bloggen sin.

Google har nå lansert en oppgradert redigeringstjeneste for Maps, hvor brukere kan tegne inn egne veier og stier, på toppen av Googles satelittkart.

Gjør jobben selv

Det kan være nyttig for ting som skjulte grusveier, bortglemte skogveier, eller kanskje til nybygde områder som Googlebilen ennå ikke har rukket å besøke.

Går du til maps.google.com skal du kunne trykke på menyknappen, gå til «Rediger kart» og trykke «vei som mangler», hvor du så kan tegne opp dine egne veier. Du kan også skrive navnet på veien. Slik ser det ut:

Modereres av Google

Veien du tegner opp vil ikke dukke opp i karttjenesten umiddelbart. I stedet vil den bli sendt inn til Google for godkjenning, og implementeres hvis Google mener det er riktig. Hvordan selskapets moderatorer skal kunne vite om den lille stien som leder opp til hytta di på fjellet faktisk eksisterer, sier de derimot ingenting om. Men trolig vil det være en grad av skjønn her, og så lenge du ikke tegner obskøne figurer med veiverktøyet, blir det trolig implementert ganske radig.

Den nye redigeringsfunksjonen rulles ut i 80 forskjellige land de kommende månedene. Foreløpig virker det som bare den gamle varianten av funksjonen eksisterer i Norge, hvor du bare kan melde ifra om at det mangler enn vei, men ikke gi noen ytterligere informasjon.

annonse