Tek.no

Nyhet

Streiken ruller videre

Johnny Depp er en av mange skuespillere som ikke får jobbet på grunn av streiken.

Manusforfatterne har i dag vært på barrikadene i over en måned, til stor økonomisk skade for filmfabrikken i Hollywood. Den 26. november skulle partene sette seg ned ved forhandlingsbordet og komme opp med en løsning, men det har altså enda ikke kommet til enighet mellom partene angående inntekter av DVD-salg og nettsalg av film.

To dager senere prøvde stridshanene igjen, også denne gangen uten å komme frem til noe.

Mange filmer på vent

TV-serier har måttet stoppe produksjonen, og innspillingene av flere filmer er allerede stemplet som «utsatt»· En av mange skuespillere som venter på streikeslutt er Johnny Depp. Både "Shantaram" og "Rum Diary" må vente.

Dog er Depp på inge måte alene om å sitte på gjerdet. Filmer Oliver Stones "Pinkville" og Ron Howards "Angels & Demons" må også smøre seg med tålmodighet.

Rogue Pictures har utsatt pre-produksjon på "Castlevania", filmutgaven av det kjente spillet om vampyrer med en prislapp på over 2.000 millioner kroner, var satt til å begynne innspilling i Sør Afrika neste april med Sylvain White som regissør.

Også SpyGlass Entertainment har foreløpig dratt ut pluggen for filmprosjektet "Ironbow", Kevin Reynolds fortelling om Wilhelm Tell, den sveitsiske helten med pil og bue.

Det har ikke vært noe tegn til løsning på streiken hittil. Flere kjendiser, deriblant Sean Penn, har begynt å involvere seg i for å komme til en raskere løsning, blant annet ved bruk av kortfilmer.

annonse

Les også