Asus lanserer nye mobiler

På årets Cebit-messe har Asus lansert en rekke nye mobiler, og sitt eget grensesnitt som ligger på toppen av Windows-menyene.

Asus bruker nemlig Windows Mobile 6 i sine mobiler, og dermed er alle mobilene smarttelefoner med muligheter for planlegging, installering av nye programmer og annen avansert bruk. Disse nye telefonene kjører Windows Mobile 6.1, som er aller siste versjon.

Asus P560 - Tynn med nytt grensesnitt

P560 ser kanskje ikke ut som Lamborghini-telefonen Zx1 som også ble lansert på Cebit, og føles nok neppe like eksklusiv. Men telefonen har omtrent de samme funksjonene. Den måler også bare 1,34 centimeter over baken.

Nykommeren har fått et helt nytt grensesnitt, i likhet med Zx1. Asus lover at alle funksjoner du trenger skal være lett tilgjengelig, og menyene skal ha animerte effekter. Skjermen viser en oppløsning på 240 x 320 piksler.

Telefonen har både super-3G, 3G og Edge, slik at du kan surfe i mobilnettets beste hastigheter. Wi-fi er også på plass slik at du kan surfe på bredbåndslinjen din hjemme eller på jobb via et trådløst nettverk. GPS har telefonen også fått, slik at du kan bruke telefonen til å navigere på kjente og ukjente steder. Prosessoren i P560 yter 450 Mhz, og er levert av Texas Instruments.

Prisen til P560 er foreløpig ikke kjent, og det er også uvisst om telefonen dukker opp i Norge.

Asus M536 - "Blackberry" med trykkskjerm

Asus har satt sikkerhet i fokus med sin nye M536. Denne telefonen har nemlig en egen fingeravtrykkleser. Det skal være nær umulig å bryte seg inn i telefonen uten det rette fingeravtrykket.

Telefonen har et fullt tastatur under skjermen, slik at du kan skrive e-post og annet i god hastighet. Utformingen er kanskje best kjent fra Blackberry-telefonene fra RIM og telefoner fra Palm. Skjermen er trykkfølsom, i motsetning til Blackberry-telefonene.

Super-3G, 3G og Edge er på plass, og sørger for at du får gode surfehastigheter når du er på farten. I tillegg har telefonen Wi-fi slik at du får skikkelig internett via trådløse nettverk. GPS er også på plass, og dermed kan du bruke mobilen til å navigere.

Kameraet knipser i opptil tre megapiksler med autofokus. Prisen på telefonen skal havne på i underkant av fem tusen kroner inklusiv skatter og avgifter, men om den kommer til Norge eller ei er ikke kjent.

Asus P320 - Liten Windows-mobil

Asus kaller sin nye P320 et blikkfang. Telefonen skal nemlig være liten, og dermed vekke oppsikt. Telefonen har fått vanlige Windows-menyer uten noe eget brukergrensesnitt på toppen.

Selv om telefonen er liten, har Asus fått plass til GPS slik at du kan bruke telefonen til å navigere. Det produsenten imidlertid ikke har fått plass til, er 3G eller super-3G. Her må du nøye deg med Edge-hastighet når du surfer på internett i mobilnettet.

Telefonen har en prosessor med klokkehastighet på 200 MHz, noe som er noe under dagens gjennomsnitt. Kameraet i P320 knipser bilder i opptil to megapikslers oppløsning.

Prisen på nykommeren vil havne på rundt 3000 kroner, men det er ikke kjent om den i det hele tatt dukker opp i norske butikkhyller.

Asus Lamborghini Zx1

Asus Lamborghini Zx1 er, som navnet tilsier, et produkt av et samarbeid mellom mobilprodusenten og bilprodusenten. Her har produsentene satset på maskulin stil, hentet mer eller mindre rett fra Lamborghinis bilpark.

Den nye telefonen har detaljer i karbon og rustfritt stål. Telefonens brukergrensesnitt kan modifiseres for å passe til brukeren. Brukergrensesnittet ser ut til å være laget for å kunne brukes med tommelen, og minner mye om HTCs Touch-menyer.

Zx1 har super-3G og 3G, så vel som Edge, slik at du får den beste hastigheten overalt i mobilnettet. Wi-Fi sørger for at du kan koble deg til bredbåndslinjen hjemme eller på jobb.

Telefonen har også GPS, slik at du kan bruke den for å navigere med, enten du har en Lamborghini, Toyota Corolla eller en DBS. Et tre megapikslers kamera med autofokus er også på plass. Prosessoren er på 520 MHz, noe som legger til rette for at telefonen kan være responsiv og rask.

Om telefonen kommer til Norge er ennå ikke kjent, men prisen vil angivelig havne på rundt 1000 Euro, tilsvarende 9800 kroner om vi regner med avgifter.

Les mer om Zx1 »

(Kilder: Asus, Softpedia)

Les også
Nå er Garmin og Asus én mobilprodusent
Les også
Verdens raskeste Windows-mobil?
Les også
Garmin-mobilen er utsatt
Les også
Her er Adidas-mobilen
Les også
Nytt Iphone-land 4. april?
Les også
Ny Xperia-telefon fra Sony Ericsson?
Les også
Blackberry med skyvetastatur på vei?
annonse