Tek.no

Nyhet

Labert 3G-salg

11 Okt 2005 16:09
annonse

Siden Netcom og Telenor startet sine 3G-kampanjer i sommer, har salget av 3G-telefoner vært heller labert.

I september nådde antallet solgte 3G-telefoner i følge Digi.no 50 000. Av disse var ti til femten tusen fra Netcom og resten fra Telenor.

Mange av de solgte telefonen er dessuten kjøpt av Telenor selv for å gi til sine ansatte, for å teste 3G-nettet.

Selv om pågangen fra publikum foreløpig er lav når det gjelder 3G-telefoner, viser Netcoms salg av 3G-innstikkskort for bærbare PC-er at 3G har potensiale hos Ola Nordmann. På to måneder solgte Netcom ut samtlige av sine 3G-innstikkskort til bærbare PC-er.

Grunnen til at Ola og Kari Nordmann nøler med å gå til anskaffelse av 3G-telefon, er mange. For det første er det per dags dato kun seks 3G-telefoner på det norske markedet.

annonse

For det andre kan vissheten om at Norge ligger milevis etter våre naboland Sverige og Danmark når det gjelder utvikling av 3G-nett, også være med på å legge en demper på stemningen blant kundene. Operatøren 3 annonserte nylig at de planlegger å bygge ut sine nåværende 3G-nett i Sverige og Danmark til HSDPA-nett, eller super-3G-nett. 3 har forøvrig også lisens til å bygge 3G-nett i Norge, noe operatøren foreløpig har valgt å ikke benytte seg av.

Om trenden fortsetter eller om salget tar seg opp utover høsten, gjenstår å se.

(Kilde: Digi)

Les også
Baksmell for Netcom?
Les også
TV kveler 3G-nettet
Les også
K600i kun for Telenor
annonse

Les også