Samsung tar 3D-bilder

Her til lands har vi akkurat fått kamerakvaliteten på mobiltelefoner opp på et akseptabelt nivå. Ikke overraskende er Sør-Korea allerede i gang med å forevige familieselskapene i tre dimensjoner. Samsung viste for kort tid siden frem en mobiltelefon med 3D-kamera.

For å gi deg en følelse av å se på et tredimensjonalt bilde er telefonen utstyrt med en 3D-skjerm og to kameraer. Skjermen skal vise øynene dine hvert sitt bilde, samtidig med at kameraene jobber samtidig. Teknologien har tatt utgangspunkt i hvordan menneskeøyet fungerer.

3D-revolusjon

Skal vi tro Samsung kan vi vente oss mer enn bare knipsing av 3D-bilder. I fremtiden vil vi kanskje se mobiltelefoner med realistiske 3D-programmer og spill.

- Når modulen kommersialiseres i fremtiden, vil den tilby diverse livaktig innhold gjennom mobiltelefonen, sier en talsmann fra Samsung.

3D-kameraet vil dukke opp på koreanske mobiltelefoner i løpet av neste år. Her i nordligere strøk får vi nøye oss med XCute DV2 med seks megapikslers kamera, som dukker opp på markedet rundt juletider.

(Kilder: IDG, Engadget, TelecomsKorea)

Les også
LG lager spilltelefon
Les også
Ny norsk 3D-brikke
Les også
Siemens først med 3D-java
annonse