Tek.no

Nyhet

IBM Global Services omstruktureres

Jan Aril Sigvartsen
25 Juli 2005 10:30

Global Services utgjør omtrent halvparten av omsetningen hos IBM, men hadde en relativt dårlig start dette året. Det siste kvartalet hadde man imidlertid en tilfredsstillende økning med omtrent 4 prosent sammenlignet med forrige år.

For å sikre fremtidig drift kommer man til å ansette tre nye personer i administrative stillinger. Ginny Rometty, Mike Daniels, og Bob Moffat - alle veteraner hos IBM - vil ta over for John Joyce som forflytter seg til et annet firma.

I tillegg til administrativ omrokkering kommer IBM til å kjøpe PureEdge Solutions for å utvide produktporteføljen. PureEdge utvikler skjemaer basert på XForms-standarden og har en del kunder i offentlig sektor, bank og forsikring.

Det er viktig for IBM å få de andre avdelingene til å snurre rundt etter at PC-divisjonen ble solgt til kinesiske Lenovo Group. Serversegmentet har fortsatt sterke bein å stå på, men også her merker man konkurransen fra andre leverandører som Dell og Hewlett-Packard.

På serverfronten har selskapet mye spennende på gang med blant annet zSeries 990, Big Blue-basert maskinvare og OpenPower-bokser på Power5-plattform.

(Kilde: InformationWeek)

Les også
IBM med ny søkestandard
Les også
IBM forbereder ny stormaskin
Les også
IBM lanserer kjølesystem for rackskap
Les også
p5-575 oppgraderes til dobbelkjerne
Les også
IBM svarer Dell på priskrig
Les også
IBM Power mot Itanium, Xeon og AMD64 (del 1)
annonse

Les også