Nyhet

Normalzoom for proffene

Dette hadde lekket noen opplysninger om dette objektivet tidligere, men ikke offisielt. Nå har derimot Canon Australia lagt ut full informasjon på sine nettsider.

Objektivet er relativt stort og tungt, med sine 670g, men tilbyr et zoomområde som mange vil sette pris på. Kombinert med ganske stor blender, bildestabilisator, USM-motor, vann- og støvbeskyttelse og Canons beste glass, vil nok dette bli et interessant objektiv for mange.

Vi har ikke sett noen bilder tatt med objektivet, men forventer at bildekvaliteten skal bli på linje med det eksisterende EF 24-70 f/2,8, som er et fantastisk godt objektiv.

Veiledende pris i Australia er AUD 1999,-. Det vil si at vi kan forvente at prisen i butikk i Norge blir under 10 000. Det er mye penger, men ikke så aller verst for et objektiv med disse spesifikasjonene. Men som sagt, vi må vente til vi ser bilder tatt med det før vi kan uttale oss om hvor bra prisen egentlig er.

Zoomområdet er helt ideelt hvis du har et analogt kamera, eller et digitalkamera med like stor sensor. Da får du utmerket vidvinkel og bra tele i ett objektiv. Hvis du har kamera med crop-faktor 1,3 (EOS 1D og 1D MkII), tilsvarer det 31-137mm, som mange vil synes er greit hvis bildekvaliteten er høy. De fleste Canon-eiere sitter likevel med kameraer med 1,6x crop-faktor, og da blir zoomområdet tilsvarende 38-168. For mange vil det være for lite vidvinkel, men det kan likevel være interessant hvis man har en annen vidvinkel i tillegg.

Kan dette være et signal om at Canon satser mer på større sensorer?

annonse