Tek.no

Nyhet

SE lanserer nye hodesett

Einar Eriksen
14 Juni 2005 06:04

I dag har Sony Ericsson lansert hele fem nye mobiltelefoner. Heller ikke Sony Ericssons tilbehørsavdeling har ligget på latsiden i det siste, og kunne i dag lansere fire nye elementer til sin tilbehørsportefølje.

Med dette kan produsenten nå vise fram tre nye hodesett. Det være seg en håndfri med ledning, en trådløs blåtann-håndfri og et håndfri-sett til bil.

Sony Ericsson HPS-60
HPS-60 er et hodesett med ledning. Her skal ergonomien ha vært satt i høysetet, og man skal lett kunne glemme helt av at enheten henger på øret.

HPS-60 festes på øret på samme måte som et blåtann-hodesett, og skal ha svært liten vekt da håndfrien ikke trenger blåtann-teknologi eller batteri. Med andre ord er det nærliggende å tro at enheten er like behagelig å bruke som produsenten sier.

Håndfrien skal være godt egnet til personer som ofte er i aktivitet eller på farten, blant annet på grunn av den gode ergonomien og den lave vekten. Enheten skal kunne henge pent og pyntelig på øret under de aller fleste aktiviteter.

HPS-60 er også egnet for de motebevisste, med sitt moderne design. Man kan i tillegg bytte mellom fire forskjellige deksler med forskjellige farger. Med andre ord kan hodesette matche klesstilen.

Sony Ericsson HBH-610
HBH-610 er et blåtann-hodesett i kjent Sony Ericsson-stil. I likhet med tidligere blåtann-hodesett fra produsenten skal man få en svært god lydkvalitet med denne håndfri-enheten, og den skal fungere utmerket i støyende omgivelser.

Også HBH-610 er godt egnet for moteløvene. Dekslene kan skiftes ut, og dermed matche enhver klesstil. Dette er hendig hvis man ikke vil se ut som en seriøs forretningsmann bare fordi man har blåtann-håndfri, ved å ha et mer fargesprakende utseende enn standard gråfarge. Vi vil også kalle designet til enheten svært stilrent og forlokkende.

I motsetning til foregående modeller fra Sony Ericsson har HBH-610 bygd inn automatisk volum-justering. Med andre ord er volumknappene på enheten forsvunnet, og om man trenger et mer høylytt hodesett må man stille volumet på telefonen. Vi er spente på å undersøke hvordan dette fungerer i praksis.

Videre har heller ikke denne enheten fått display, slik HBH-662 fra samme produsenten ble utstyrt med. Dette betyr at du ikke kan se nøyaktig gjenstående batterikapasitet og nummeret til den som ringer ved hjelp av et display på enheten.

Til gjengjeld har HBH-610 fått et blinkende lys i likhet med andre blåtann-hodesett fra Sony Ericsson uten display. Det blinkende lyset har eksempelvis normalt grønne blink, gule blink når batteriet begynner å gå lei, og rødt når det er nesten helt tomt for elektrisk ladning.

Sony Ericsson HCB-700
HCB-700 er et komplett håndfri-sett for bil fra Sony Ericsson, som er laget for at bilister skal kunne holde øynene på veien slik at trafikksikkerheten forbedres.

Settet kan kobles direkte til en mobiltelefon med blåtann, og man slipper dermed å ha et eget tvillinkort i enheten. Dermed kobles biltelefonen automatisk til når du setter deg i bilen og slår på tenningen.

Med dette settet slipper du å knote med mobiltelefonen under kjøringen. Du kan enkelt bruke taleoppringing for å ringe ut. Skjermen plasseres slik at du kan se på den uten å bevege øynene for mye, og du kan dermed bla i telefonboken, se hvem som ringer og lignende uten å trenge å stirre på mobilskjermen.

Kontroll-enheten på HCB-700 har i likhet med Nokias biltelefoner et navigasjonshjul for enkel bruk. Hjulet kan trykkes ned, og på toppen kan det også se ut som enheten har minst én knapp. Med dette bør navigeringen kunne skje uten at man trenger øynene andre steder enn på veien.

Settet er preget av fargene sølvgrå og svart, og designet på enheten bør dermed stå i stil til de fleste bilinteriør.

Med de bøtesatsene vi har i Norge i dag mener vi absolutt at et håndfri-sett av noe slag bør kunne stå i vurdering for enhver bilist som bruker mobiltelefonen i bilen, og ikke har lignende innebygget fra før. Utvalget av biltelefon-sett vokser også i Norge, i likhet med utvalget av vanlige blåtann-hodesett.

3G-kort
Sony Ericsson har også lansert tilbehør av typen 3G-kort, som vi allerede har skrevet en artikkel om.

Les også
Alt-i-ett-kort fra SE
Les også
S600i - ny spilltelefon fra SE
annonse

Les også