Til hovedinnhold

Nå kan du høre musikken din overalt

Nå kan du få iTunes på nesten alle mobiltelefoner, takket være den nye tjenesten Nutsie.

Tjenesten lar deg laste opp iTunes-biblioteket ditt til en tjener på internett. Deretter kan du koble deg til tjeneren med mobilen og spille av musikken.

Java-program
Det eneste du må gjøre er å registrere deg som bruker og installere en avspiller på mobiltelefonen din. Avspilleren er et Java-program som i utgangspunktet skal fungere på 15 telefoner. Programmet kan imidlertid fungere på flere telefoner.

Du laster ikke opp sangene dine til Nutsie, men informasjon om hvilke sanger du har. Dermed er det ikke snakk om kopiering.

Nettradio
Nutsie er definert som en nettradio, men i motsetning til vanlig radio er det du som bestemmer hva som spilles.

Nutsie bruker internettilkoblingen på mobiltelefonen din for å spille av musikk fra tjeneren deres. Og dermed koster det også penger å spille musikk. Om du ikke har fastpris på datatrafikk, er det altså en svært dårlig idé å bytte ut minnekortet i mobilen med Nutsie.

Dårlig lyd
Da vi testet tjenesten fant vi også ut at lydkvaliteten på musikken som overføres er altfor dårlig til at den kan erstatte mp3-spilleren i telefonen.

Men konseptet er interessant nok. Om overføringshastigheten blir høyere, kan også lydkvaliteten bli bedre. Dermed kan du få tilgang til musikken din fra hvor som helst. Du kan også lytte til musikken din i en vanlig nettleser, hvor lydkvaliteten også er en god del bedre.

Nutsie har foreløpig et bibliotek med 500 000 sanger, så det er ikke sikkert at all musikken i iTunes-biblioteket ditt faktisk finnes hos Nutsie.

Les mer hos Nutsie.com >

(Kilde: idg.com.au)

annonse