Til hovedinnhold

Sniffet seg frem til 35 000 piratkopier

Hunden Paddy, en DVD-sniffende sort labrador, ble gitt i gave til de Malaysiske myndighetene av MPA i et forsøk på å stenge ned piratkopieringsligaer som produserer store kvanta ulovlige DVD-filmer.

Hunder, som kan lukte konsentrasjoner opp til 100 millioner ganger lavere enn mennesker kan, trenes til å lukte seg frem til alt fra kreft i menneskekroppen til altså piratkopier. Paddy er trent til å lukte seg frem til kjemikaliene DVD-plater inneholder. Her hjemme har tollvesenet en hund som er trent til å lukte seg frem til smuglersigaretter.

Paddy hjalp MPA og Malaysiske myndigheter i et raid i den sørlige staten Johor, som grenser til Singapore, hvor 6 varehus som oppbevarte piratkopierte DVD-filmer ble stengt. To av ligaene som ble stengt ned eksporterte DVD-filmer aktivt til Singapore.

Dette er et klart signal til piratene at vi ikke vil bøye av i vår anstrengelse for å stenge ned deres virksomhet, sier Mohamad Roslan Mahayudin, representant for de Malaysiske myndigheten.

Blant DVD-filmene som ble konfiskert var helt nye titler slik som "Star Trek", "Terminator Salvation", "Night at the Museum: Battle of the Smithsonian" og "Angels and Demons", filmer som knapt har premiert her hjemme i Norge og representerer store verdier. I følge tall fra MPA tapte deres medlemmer 6.1 milliarder amerikanske dollar på piratkopiering i 2005 og 1.2 milliarder stammer fra piratkopiering i Asia.

Mike Ellis, MPAs Asia-direktør uttaler at han er svært glad for at Paddys ferdigheter brukes for å bekjempe store organiserte piratligaer som driver med eksport av piratkopierte DVD-filmer til Singapore.

(Kilde: Daily Express Malaysia)

annonse