Ny Ipod Shuffle lansert

Spilleren er knøttliten.
Tastene er på ledningen.

Apple lanserte i dag en ny Ipod i Shuffle-serien. Nykommeren har blitt drøyt halvparten så stor som forgjengeren. Det er altså snakk om en ytterst liten musikkspiller.

Ett av ankepunktene mot Apples Ipod Shuffle-serie har vært at spillerne ikke har skjerm. Nå har kritikerne fått enda mer å plukke på: Den nye spilleren har ikke taster. I stedet er det fjernkontroll på selve ledningen til hodesettet.

Snakker til deg

Interessant nok har mangelen på skjerm ført til at Apple har utstyrt Shuffle med en aldri så liten innovasjon. Denne spilleren har nemlig en funksjon kalt "Voiceover" som gjør at spilleren snakker til deg. Om du trykker på en tast på fjernkontrollen vil Shuffle lese opp navnet på artisten og hva sanger heter.

Funksjonen gjør det også mulig å laste inn forskjellige spillelister på Shuffle, da den leser opp hvilken spilleliste du har valgt. I tillegg sier den fra når batteriet må lades.

Shuffle leser ikke opp informasjon på norsk, men støtter engelsk, svensk og en rekke andre språk.

4 GB minne

Shuffle leveres nå med 4 GB minne til musikk. Det gjør at du kan lagre 1000 sanger på den lille spilleren.

Shuffle har for øvrig et klips på baksiden, og en liten bryter som lar deg skru av spilleren, sette den på tilfeldig avspilling eller sette den til å spille sangene dine i vanlig rekkefølge.

Lading og filoverføring skjer som før via hodetelefonutgangen. Den gamle Shuffle-varianten tas for øvrig ikke ut av salg, så om du foretrekker taster på spilleren har du fortsatt denne muligheten.

Shuffle kommer i fargene sølv og svart. Den koster 679 kroner fra Apple Store, og er i salg nå.

(Kilde: Apple.no)

Les også
Apple Ipod Shuffle 3G
Les også
Apple Ipod Nano 5G
Les også
Apple Ipod Touch 2G
Les også
Apple Ipod Nano 4G
Mer om
annonse