Mer dynamikk i datasenteret

"Blue Cloud" er en miks av "Big Blue" (IBM nickname) og "Cloud Computing" (sentralisering i datasentere). IBMs strategi med "Blue Cloud" går på å hjelpe kundene med å bygge sine egne datasentere og gjøre disse så dynamiske som mulig.

Foreløpig er det fortsatt usikkert nøyaktig hvilke produkter IBM kommer til annonsere, men dette vil komme i løpet av våren 2008. Det eneste man gjør nå foreløpig er å spre konseptet samt vise en del konfigurasjoner basert på BladeCenter.

IBMs visjon er å få datasenterene til å oppføre seg på samme måte som Internett og minimere fysiske utfordringer som strøm, varme og kjøling. I utgangspunktet vil man basere seg på "low-end" x86-servere, men det kommer trolig også til å komme et konsept der man drar inn stormaskiner.

Konseptet kommer definitivt til å inkludere distribuerte serverfarmer og en eller annen form å binde disse sammen på til et stort "prosesseringsnettverk".

Målet er at driftsavdelingen skal kunne betrakte alle ressurser under "én enkelt paraply" som styres etter overordnede "policier" ut i fra krav til ytelse, redundans, fysisk plassering, osv.

(Kilde: Internetnews)

Les også
Datasenterproblemer i sikte?
Les også
Overvåker og analyserer nettverkstrafikk
Les også
IBM lanserer HPC-bladserver
Les også
Chartered og IBM sammen om 22 nm
Les også
Flytter Linux/Unix-partisjoner i fart
Les også
Konsolideringsverktøy fra IBM
Les også
IBM lanserer nytt BladeCenter
annonse