Til hovedinnhold

Skriver bøker på mobilen

Japanske Yume-Hotarus begynte i 2007 å brenne dødtiden på bussen og mellom forelesningene på skolen ved å skrive inn setninger på mobilen, som han deretter lastet opp til det sosiale nettstedet Mobage-Town. Etter hvert som historien ble lenger og lenger fikk den stor oppmerksomhet, og ble til og med tildelt en pris.

Også de japanske forlagene la merke til den voksende historien, som har navnet "First Experience" og tok kontakt med Yume-Hotarus med tilbud om å gi novellen ut i bokform. I dag har boken blitt en stor salgssuksess.

Forfatterens historie er imidlertid ikke unik. Å skrive bøker på mobiltelefonen har fått et eget uttrykk i Japan: Keitai shosetsu, og har blitt stadig mer utbredt de siste årene. Forlagene selger kopier i milioner av eksemplarer, og de største nettstedene som publiserer historiene har flere milliarder treff hver måned.

Den største keitai shosetsu-siden heter Maho no i-rando, og har seks millioner registrerte brukere og 3,5 milliarder treff hver måned. Her blir kapitlene lastet opp etterhvert som de blir ferdige, og leserne kan gi tilbakemeldinger og komme med ønsker om hvilken retning de vil historiene skal ta.

(Kilde: CNN)

annonse