Nyhet

Microsoft får nettleser-Office

Redigering av Word-dokumenter fra nettleseren. Bilde: Microsoft

Microsoft svarte på spørsmålet alle har lurt på på utviklerkonferansen PDC (Professional Developers Conference) i LA i går. Selskapet kommer til å lansere Office Web, en nettbasert utgave av Word, Excel, Powerpoint og Onenote. Den store overraskelsen er at alle disse programmene også kjører i Firefox og Safari, og ikke er eksklusive for Internet Explorer-brukere.

Prisen er enda ikke bestemt, men det er lite sannsynlig at pakken blir gratis. Microsoft forventer at en annonsestøttet versjon blir tilgjengelig gjennom Office Live, og sannsynligvis vil det selges volumlisenser til firmaer. Office Web er ment å være et tillegg til den vanlige Office-installasjonen, og vil f.eks. la deg se og redigere dokumentene dine på nettkafeer og lignende. Det betyr at Office Web vil få tilgang til filene på datamaskinen din, men hvordan dette vil fungere er enda ikke annonsert.

Det som ble vist frem på PDC er en sniktitt på hvordan det kommer til å bli. Ifølge Microsoft er det planlagt en teknisk forhåndsvisning av disse programmene i løpet av året. Microsoft fortalte ikke når disse programmene skal være ferdigutviklet.

(Kilde: Infoworld)

Les også
Forhåndsvisning av Office 2010
Les også
Openoffice.org
Les også
Nettbasert Openoffice.org åpen for alle
Les også
Microsoft slapp Azure
Les også
Windows 7 neste oktober?
Les også
Windows 7 beholder kodenavnet
Les også
Den evige betatesteren?
Les også
Google utfordrer nettlesermarkedet
annonse