Tek.no

Nyhet

Prøver å lure Facebook-brukere

28 Okt 2009 16:00

Sikkerhetseksperter varsler nå om et omfattende spamangrep som prøver å lure Facebook-brukere til å installere skadelig programvare på sine datamaskiner.

Angrepene gjennomføres med en falsk e-postmelding som tilsynelatende kommer fra The Facebook Team, og som påstår at Facebook-passordet av sikkerhetsmessige grunner er blitt endret.

Dersom brukeren klikker på vedlegget (en ZIP-fil med en EXE-fil) i meldingen vil datamaskinen automatisk ta kontakt med servere for nedlasting av skadelig programvare.

Det skadelige programmet har blitt sporet til et såkalt Bredolab-botnett som knyttes til omfattende spamvirksomhet og identitetstyveri. Dersom programmet blir installert vil de kriminelle få full kontroll over den infiserte datamaskinen, og kan blant annet brukes til å stjele sensitiv informasjon, og brukes til å sende ut mer spam.

Meldingen ser ganske ekte ut, i og med at avsender tilsynelatende er fra Facebook, men dette er altså et triks som prøver å lure Facebook-brukere.

Moralen er å ignorere meldinger som tilsynelatende kommer fra populære nettsteder – besøk heller det aktuelle nettstedet direkte.

(Kilder: Zdnet, Websense)

Les også
Nye sårbarheter avslørt i Facebook
Les også
Selger stjålne Facebook-ID-er
Les også
Buzz åpen for angripere
Les også
Foreslår førerkort for bruk av nettet
Les også
Twitter angrepet
Les også
Facebook med McAfee-avtale
Les også
Ebay-storsvindler arrestert
Les også
Verdens farligste domener
Les også
Hotmail-passord stjålet
Les også
Firefox rustes mot angrep
Les også
Facebook-brukere angrepet
Les også
Botnett øker i omfang
annonse

Les også