Nyhet

Xmarks fortsetter likevel?

For et par dager siden fortalte vi om at den populære synkroniseringstjenesten Xmarks skulle legges ned i januar 2011.

Nå er det dukket opp en melding på en bloggside til Xmarks om at det skal være håp om at tjenesten ikke skal legges ned likevel. De vurderer en abonnentbasert tjeneste, det vil si at tjenesten ikke lenger blir gratis. Det skal visstnok ha kommet såpass mange reaksjoner fra nåværende brukere av Xmarks at de vurderer dette som et reelt alternativ.

Xmarks trenger visstnok over 2 millioner USD årlig for å kunne fortsette driften, og de foreslår at brukerne betaler 10 USD (rundt 58 norske kroner) per år for å fortsette tjenesten. De har tidligere prøvd en frivillig ordning med betaling (donasjon) på 7 USD, men det viste seg at kun 0,001 prosent av brukerne var villige til å betale i det hele tatt.

Utviklerne bak Xmarks har nå lagt ut en nettside på pledgebank.com for å sjekke om det er grunnlag for å fortsette driften. Her kan brukere registrere seg, dersom de er villige til å betale 10 til 20 USD per år for å fortsette å bruke Xmarks. Dette er ikke registrering for selve tjenesten, men er ment som en underskriftskampanje for å undersøke om det er stor nok interesse for å fortsette driften av Xmarks. Fristen for undersøkelsen er satt til 15. oktober. De trenger minimum 100 000 for å fortsette – i skrivende stund har litt over 5 tusen brukere meldt sin interesse.

(Kilder: Neowin, Xmarks)

Les også
Opera 11 beta er ute
Les også
Oppdatert Firefox rundt hjørnet
Les også
Google holder ord
Les også
Opera 11 får utvidelser
Les også
Under 50 prosent
Les også
Chrome 6.0
Les også
Vesentlig raskere IE
Les også
Utvidelser kan være farlige
Les også
Xmarks får nye funksjoner
Les også
Skreddersy Firefox til ditt bruk
annonse