Tek.no

Nyhet

Lensbabies skifter navn

23 Sept 2008 15:19

Lensbabies skiftet i dag offisielt navn til Lensbaby, men det er slett ikke den eneste nyheten fra den kanten.

Lensbaby har nemlig rett og slett tatt en fullstendig gjennomgang av produktlisten sin. Noen ting forblir som de var, men de ulike versjonene av selve objektivet får alle en oppgradering i form av at optikken blir gjort utskiftbar.

Det finnes fire forskjellige typer optikkmoduler, som alle kan brukes i en hvilken som helst av de nye Lensbaby-objektivene. Hvilken modul som følger med når du kjøper er avhengig av hvilket objektiv du kjøper, men de fire ulike modulene er som følger:

  • Med to glasselementer
  • Med ett enkelt glasselement
  • Med ett enkelt plastelement
  • Med pinhole og zone-plate

Disse modulene vil gi forskjellig skarphet, uklarhet og andre effekter, og med det nye modulære systemet vil man ha mye større frihet enn man tidligere hadde, og man kan kombinere objektiv og optikkmodul akkurat som man ønsker.

De nye objektivene heter The Muse, The Composer og The Control Freak, og skal erstatte henholdsvis Original, Lensbaby 2.0 og Lensbaby 3G, men det er verdt å merke seg at inndelingen ikke er helt den samme. For å ta de nye objektivene i rekkefølge så vil 3G bestå, i form av Control Freak, som i all hovedsak er en 3G med utskiftbar optikk. The Composer har også en del likheter med 3G, men er på grunn av sin nye design langt mer lik 3G i funksjon, selv om den er milevis mer brukervennlig. Selve objektivet er nemlig montert i et kuleledd i fatningen, og dette er igjen utstyrt med en strammering som gjør at man kan låse objektivet i den stillingen man ønsker. Fokusringen på fronten vil fungere helt fint selv om man har låst objektivet i en viss stilling. Resultatet er et objektiv som beholder mye av funksjonaliteten fra 3G, men er ørlite granne mindre fleksibelt, samtidig som det er langt enklere i bruk. Vi ser for oss en publikumsvinner her, for dette er virkelig en stor forbedring for folk flest!

The Muse kan dermed mer nøyaktig beskrives som en erstatter for både den orgiginale Lensbabyen, og versjon 2.0. Funksjonaliteten er mye den samme, men blenderen er visstnok forbedret med ett trinn. Selvsagt får også dette objektivet det nye utskiftbare optikksystemet.

Pris og tilgjengelighet i Norge kunne ikke Lensbaby-sjefen Sam Pardue si sikkert da vi snakket med ham tidligere i dag, men han lovet at de nye objektivene skulle være tilgjengelige i god tid til å havne under norske juletrær.

Les også
Vidvinkeladapter til Lensbaby
annonse

Les også