Nyhet

Fransk makspris på SMS

Det er ikke bare i Norge at mobilbrukere er misfornøyde med høye SMS-priser. I Frankrike kan operatørene nå gjøre SMS-prisene langt lavere enn dagens priser, hvis de vil.

Det franske teledirektoratet har nemlig forespurt EU-kommisjonen om mulighetene for et pristak på SMS-roaming, det vil si den prisen operatørene tar for at andre operatører skal kunne sende SMS gjennom deres nett.

EU-kommisjonen har nå åpnet for muligheten, med den begrunnelse at forslaget var "rasjonelt, proporsjonalt og rettferdig", skriver VG.no.

Hvis det franske teledirektoratet bestemmer seg for å sette sitt eget forslag ut i livet, kan prisene for SMS-roaming stoppe ved 3 eurocent, eller 23 øre, for operatørene Orange og SFR, og ved 3,5 eurocent, eller 27 øre, for Bouygues Telefon.

Men selv om roaming-prisene på SMS blir fastsatt, er det fortsatt en fare for at SMS-prisene vil holde seg på dagens nivå. Den enkelte operatørene kan fortsatt kreve så mye de vil av kundene. Likevel er det sannsynlig at små operatører vil benytte anledningen til å presse prisene, og dermed tvinge de store til å følge etter.

Dette er ikke første gangen SMS-priser har fått oppmerksomhet av EU og internasjonal presse. I begynnelsen av denne måneden skulle den franske EU-politikeren Alain Lamassoure angivelig ha uttrykt ønske om å legge 12 øre i skatt på hver eneste SMS som ble sendt innen EU.

Få dager senere dukket imidlertid den samme mannen opp i pressen igjen, og hevdet at han var blitt feiltolket, og at han slett ikke ønsket å skattlegge SMS. Mer om dette kan du lese i saken "Ikke EU-skatt på SMS likevel".

EU har også pirket borti de europeiske operatørenes roaming-priser på samtaleminytter. Tidligere denne måneden vedtok EU-kommisjonen, med Viviane Reading i spissen, at roaming-prisene på samtaler skal få et pristak fra neste år. Mer om EUs roaming-tiltak kan du lese i saken "EU vedtar roaming-tiltak".

(Kilder: VG.no)

Les også
EU vedtar roaming-pristak
Les også
Ikke EU-skatt på SMS likevel
Les også
Ring billigere i utlandet
Les også
Avslører forskjellene
annonse