Til hovedinnhold

Er dette Nokias nye menyer?

Her ser vi skjerminnstillingsmenyen.
Hvilemodus er mer eller mindre lik den du finner på dagens S60-telefoner. (Klikk for større bilder)
KOntaktlisten har fått nytt utseende.

Det er mye som tyder på at Nokias første S60-telefoner med trykkskjerm er like om hjørnet. En av telefonene, kjent under navnet Tube, har allerede lekket ut.

På lørdag dukket de første bildene fra det nye S60-grensesnittet opp. Og bildene kommer med gode nyheter for alle som liker skarpe skjermer: Skjermskuddene er i VGA-oppløsning, eller 480 x 640 piksler.

VGA-skjerm

Dette kan tyde på at Nokias nye trykkskjermsmobiler får VGA-skjermer, slik som HTCs Touch Diamond. Fordelene ved å ha en skjerm med så høy oppløsning er for eksempel at du kan få bedre oversikt om du surfer på nettet, eller at video kan bli mer detaljert på mobilen.

Det har imidlertid også ulempen at skjermen trekker mer strøm enn de mer vanlige skjermene med 240 x 320 pikslers oppløsning.

Dog er det for tidlig å trekke noen konklusjoner. At det nye S60-grensesnittet støtter VGA-oppløsning behøver ikke å bety at de første mobilene som kommer har så høy oppløsning på skjermen.

Det er også for tidlig å fastslå at bildene faktisk er ekte, da Nokia selv ikke har bekreftet dem. Bildene kan dessuten like godt være hentet fra et utviklerverktøy for det nye S60-grensenittet som en mobiltelefon. Ifølge blogger som har publisert bildene stammer de fra en person kjent som "ICEman_c81", som utvikler menytemaer til S60-telefoner.

Taster flyttet til skjermen

Bildene som har dukket opp viser et skjermskudd fra skjerminnstillingsmenyen. Her kan vi se at menytastsymbolet som du finner på dagens S60-telefoner finnes øverst på skjermen sammen med et hjem-symbol og noe som ser ut til å være en hurtigtast for å hente frem et tastatur.

Det andre bildet viser hvilemodus, og ligner en god del på det eksisterende "aktiv hvilemodus"-systemet du finner i alle nyere S60-telefoner. Hvilemodus har imidlertid fått de samme snarveistastene som i skjerminnstillingene, i tilllegg til en snarveistast for å snu skjermbildet. Vi får også se et skjermskudd fra kontaktlisten og fra kalkulatoren.

Når kommer den?

Når Nokia har tenkt å lansere sin første telefon med trykkskjerm vites foreløpig ikke. Det er dog trolig at nettstedet www.openatownrisk.com, som er en viral markedsføringskampanje for Nokia, har noe med saken å gjøre.

(Kilder: symbian-freak.com, lankamobile.blogspot.com)

annonse