Vi har løpt med Adidas-mobilen

I mars i år lanserte Samsung og Adidas sitt første fellesprosjekt, treningsmobilen Micoach. Denne uken inviterte de to selskapene blant andre Amobil, Kvinneguiden og Speaker til å teste konseptet på Bislet stadion.

Hilde i Speaker får hjelp til å montere Micoach-utstyret.
Denne lille paden fester du på skoen.
Ikke så lett å se hva som står på skjermen.
Du kan feste Micoach i et bånd rundt armen eller i spesialdesignede plagg fra Adidas.
Hmm, hvordan fungerer dette da tro?
Samsung og Adidas' Micoach. (Foto: Samsung/Adidas)

Vi troppet opp, og fikk utdelt treningsklær samt selve Micoach og tilleggsutstyret. Da testingen skulle begynne, innså vi at å bruke Micoach krever mer enn ren treningslyst.

I tillegg til selve telefonen, må du feste på deg et pulsbelte, pluss en pad på den ene skoen din, samt synkronisere den med telefonen. Flertallet av de oppmøtte journalistene trengte hjelp til å få utstyret montert, og ikke minst til å synkronisere riktig.

Da utstyret omsider var på plass, begynte moroa. En testrunde først. Telefonen ga klarsignal og løpingen startet. I teorien skal du først løpe 1,6 kilometer slik at telefonen kan måle pulsen din. Vi bestemte oss imidlertid for å løpe litt på måfå for testingens skyld.

Informativ veileder

Under løpingen var telefonen svært informativ, og en engelsk damestemme fortalte nesten konstant hvor langt du hadde løpt og hvor mange skritt du tok i minuttet. Den fortalte også om du må sakke ned på farten eller gire opp litt for å holde tempoet. Du har muligheter for å få mer eller mindre informasjon på øret om du ønsker det.

Telefonene vi testet var imidlertid oppsatt på å mer eller mindre leve sitt eget liv. På spørsmål om en treningsøkt skal lagres, svarer vi "nei". Telefonen mente imidlertid noe annet, og ga oss straks beskjed om at økten ble lagret likevel.

Plutselig fikk vi musikk til treningen. Problemet var at vi ikke ante hvordan det hadde skjedd. Forhåpentligvis er disse fenomenene kun barnesykdommer som har rettet seg når telefonen kommer i salg.

Treningsbarnevakt

Det er ingen tvil om at Micoach er en motiverende løpekamerat, som i tillegg passer på at du ikke trener for hardt. Å gå for hardt ut i begynnelsen er et kjent fenomen mange har opplevd når de endelig kommer seg opp av sofaen og tar fatt på dørstokkmila. Sånn sett er Micoach en ypperlig treningsbarnevakt, som hjelper deg å porsjonere kreftene dine riktig. Løping blir med ett mer lystbetont, og vi liker konseptet godt!

Vi likte også de medfølgende øretelefonene, som satt svært godt på ørene.

Gir deg oversikten

Etter endt løping, serverer telefonen en oppsummering av treningsøkten din. Opplysningens om treningsøkten din kan du laste opp til din egen bruker på Micoach' nettsider, og slik få full oversikt over fremgang eller eventuell tilbakegang.

Forvirrende menyer

Vårt opphold på Bislet varte én time lenger enn planlagt, og dette må menyene i Micoach-programmet ta mye av skylden for.

Menyene er nemlig det største hinderet for at du skal få noe ut av Micoach. Til og med overinteresserte mobilfriker som undertegnede slet med å finne frem i treningsmenyene. Andre ikke fullt så bevandrede i mobilverdenen slet enda mer.

Adidas og Samsung innrømmer at det er "en del å sette seg inn i", men trøster med at det hele funker supert når du først har blitt kjent med telefonen. Å stifte bekjentskap med Micoach krever altså mer tid enn 2,5 timer en vårdag på Bislet.

Det hjalp forøvrig heller ikke at telefonens skjerm var vanskelig å se på i dagslys.

Konklusjonen blir at Micoach er et genialt konsept som definitivt gir deg en ekstra puff for å komme i gang eller trene mer effektivt. Telefonen passer på deg og hjelper deg å unngå begynnerfeilene.

Likevel bærer konseptet preg av å være det det er, nemlig et første resultat av samarbeid. Barnesykdommene er flere i tallet, og her må både røde hunder og vannkopper kureres før vi kan si oss helt fornøyde.

Lover flere produkter

Adidas og Samsung har lovet at de skal fortsette å arbeide sammen og utvikle flere produkter. Til neste produkt treffer hyllene, krysser vi fingrene for at selskapene har luket ut flokene i programvaren og gjort systemet mer intuitivt.

Før Micoach kan hjelpe deg opp av sofaen, må du regne med å bli sittende i sofaen en stund til - for å lese hele bruksanvisningen.

Amobil vil om kort tid komme med en utfyllende test av Micoach.

Mer om
annonse