Nyhet

3G-skjell fra Siemens

Siemens har kastet seg på 3G-bølgen, og lanserer tre nye modeller i løpet av høsten. Vi har tidligere skrevet om SXG75 med GPS, og proffmodellen SG75. I tillegg har Siemens vist frem en snerten og liten kamskjellmodell med kallenavnet SFG75.

Det asiatiske selskapet BenQ tar over mobildivisjonen til Siemens den 1. oktober, og i den forbindelse går modellen også under navnet BenQ S80.

Utseendemessig er telefonen firkantet, med avrundede former. Siemens har valgt å ikke integrere antenna i telefonen, noe som gjør at den stikker opp på baksiden. Dette er en løsning som kanskje ikke vil falle i smak hos alle.

Telefonen har en størrelse på 89,9 x 45,1 x 23,9 millimeter og veier 110 gram. SFG75 legger seg dermed i omtrent samme klasse som Nokias 6101.

SFG75 holder seg i nøyaktig samme spor som søstermodellen SG75 når det gjelder skjermkvalitet. Den indre skjermen er relativt stor, med en størrelse på to tommer. Oppløsningen er på 176 x 220 punkter og fargedybden på 262 144 farger.

Den ytre skjermen har fått en oppløsning på 96 x 96 punkter og kan vise 65 536 farger.

Kameraet i telefonen har i likhet med SG75 fått en oppløsning på 1,3 megapiksler. Dette burde gi bilder av god kvalitet, og med et innebygd minne på 32 MB burde du få plass til en god del ferieminner og videoklipp.

Om du vil bruke mobiltelefonen som MP3-spiller, og ønsker å ha med deg mer enn et par sanger, bør du nok gå til innkjøp av et minnekort av typen Mini SD. SFG75 støtter formatene MP3, AAC, AAC+ og AMR.

Nye muligheter med 3G

I likhet med søstermodellene er også SFG75 blitt utstyrt med 3G. Dette åpner for at du kan bruke mobiltelefonen til å kjøre videosamtaler, se på mobil-TV og høre på radio. 3G er fortsatt i startfasen her til lands, men nye tjenester lanseres med jevne mellomrom.

Befinner du deg i et område med 3G-dekning kan du laste ned data i en hastighet på opp til 384 Kbps. Har du med deg en bærbar datamaskin på hytta er det dermed fullt mulig å lese e-post, og holde deg oppdatert på hva som skjer.

I det sekundet du beveger deg utenfor 3G-dekningen faller hastigheten drastisk til 53,6 Kbps. SGF75 er nemlig ikke utstyrt med EDGE, men kun den noe tregere GPRS klasse 10. Om du ikke holder til i storbyen er det dermed liten sjanse for at du kan få glede av mobiltelefonens 3G-muligheter riktig enda.

Telefonen har fått støtte for blåtann, noe som gjør det mulig å koble den opp mot trådløse hodesett. Det er også enkelt å overføre filer mellom andre blåtann-enheter innenfor en radius på ti meter.

SFG75 er ellers utstyrt med WAP 2.0, trippelbånd, infrarød, mulighet for å kobles mot PC via USB, støtte for e-post og MMS-muligheter.

Siemens vil sende ut SFG75 på markedet i løpet av november i fargen Silver-Black. Telefonen vil sannsynligvis legge seg én prisklasse under storebror SG75.

(Kilde: Siemens)

Les også
Gir Razr konkurranse
Les også
3G-snacks fra Siemens
Les også
Siemens hiver seg på 3G-bølgen
annonse