Tek.no

Nyhet

Google angriper kommentar-spam

Vegard Andreas Larsen
19 Jan 2005 08:30

Problemet med kommenteringsspam har blitt mer og mer vanlig i det siste, og er relatert til Googles PageRank-system. Når Google finner en side, registrerer søkemotoren hvor populær siden er basert på PageRank. En stor del av PageRank-systemet baserer seg på antall linker til siden fra andre nettsteder. Om man skriver inn adressen sin nok ganger på ulike blogger, vil man til slutt oppleve at plasseringen på Google blir bedre.

Søkemotoren har nå valgt å bruke attributtet

rel="no-follow"

på hyperlenker som en beskjed til Google om at denne lenken ikke skal telle med i Googles PageRank-system. Denne attributten medfører ingenting negativt for siden den kommer fra, og skal bare brukes på lenker som er lagt inn av andre enn sidens eier.

Mange blogg-tjenester får støtte for dette attributtet veldig snart, blant annet har Googles Blogger-tjeneste allerede tatt det i bruk. Google har også vært i kontakt med mange store nettsider som allerede har tatt i bruk attributtet, blant annet LiveJournal.com.

Også Googles konkurrenter MSN Search og Yahoo Search vil ta i bruk dette attributtet fremover, og vil ikke følge lenker som har dette attributtet. Google anbefaler at dette attributtet automatisk legges til på alle linker som er laget av andre enn nettsidens eier, for eksempel i gjestebøker og lignende.

Kilde: Google Blog

Les også
Google lanserer Picasa 2.0
Les også
Google bygger fibernett?
Les også
GMail-feil lar deg lese andres meldinger
annonse

Les også