Til hovedinnhold

Her er de første iPhone-testene

(Foto: Engadget)

I går kveld norsk tid kom endelig nyheten verden har ventet på i flere år: Apple lanserte sin første mobiltelefon, iPhone. Allerede nå har de første testene av telefonen funnet veien ut på internett.

Foreløpig er det dingsebloggen Gizmodo som har den grundigste testen av iPhone. Like etter lanseringen fikk nettstedets Brian Lam 15 minutter sammen med Apples mobiltelefon. De minuttene brukte han til å dykke ned i telefonens funksjoner, samt ringe mamma.

I følge Lam er bruksopplevelsen av iPhone veldig lik den du får av å bruke Apples operativsystem til datamaskiner, Mac OS X.

Å ringe opp via talltaster på skjermen var heller ikke noe problem, og responsen var god ved tastetrykk. Lydkvaliteten er i følge Lam over gjennomsnittet god.

Skjermen får også mange lovord av Gizmodo, og er "feilfri og kontrastrik". Bilder som blir vist på skjermen skal se svært så naturlige ut. Glasset over skjermen skal ha en litt gummiaktig overflate.

Men det er ikke bare ros å hente for iPhone. Videovisningen var i følge Lam noe "blåst opp", da han prøvde å se et videoklipp i en oppløsning på 640 x 480 piksler.

Nettleser som Opera
Nettelseren til iPhone er i følge Gizmodo på høyde med Operas nettlesere for mobile enheter, og krymper sidene "perfekt etter skjermen". Bildene blir forminsket og teksten tilpasset skjermens bredde. Nettsiden snus automatisk i landskapsformat når man vender telefonen på siden.

Knappene på skjermen hever seg tilsynelatende litt når fingeren treffer skjermen. I følge Lam bør du belage deg på å bruke pekefingeren til å trykke på skjermen i stedet for tommeltotten. Både den ene kontrolltasten og tastene på skjermen er nemlig forholdsvis små.

Iphone har støtte for Widgets, som er små programmer du kan ha på skrivebordet ditt i Mac OS X. I følge Lam er widgets-ene identiske med de du kan få til datamaskiner med Mac OS X.

Iphones kamera, som har to megapikslers oppløsning, får ikke toppkarakter. Det brukte unødvendig lang tid tid på å klargjøre seg til neste bildetaking.

På Gizmodos nettsider kan du lese hele testen av iPhone.

Alt iPhone ikke har
Andre har tilnærmet seg Apples iPhone på en litt annen måte. Analyseselskapet Jupiter Research har listet opp en rekke nøkkelfunksjoner de mener at iPhone mangler, som blant annet støtte for Microsoft Office-dokumenter og 3G.

Du kan lese mer om hva Jupiter Research mener mangler hos iPhone i saken "Dette mangler iPhone".

Vil du se telefonen i levende live i hånden til Steve Jobs, kan du ta en titt på selskapets egen introduksjon til telefonen (video).

(Kilder: Gizmodo, Jupiter Research, Apple)

annonse