Tek.no

Nyhet

Elon Musk hevder Teslaen din vil kunne slippe deg av og parkere selv, før året er omme

Tesla
20 Apr 2020 14:00

Den oppmerksomhetsglade Tesla-sjefen Elon Musk hever øyenbryn nok en gang med sin seneste melding på Twitter. Der skriver han at selskapet jobber beinhardt med å videreutvikle deres kommende selvkjøringsfunksjon, som lar Teslaer registrere lyskryss, slik at den kan stoppe og akselerere ut av dem automatisk.

I samme melding skriver han at en funksjon som lar Teslaen slippe deg av foran en butikk, før bilen kjører av sted på egen hånd for å finne en parkeringsplass, skal være på plass før året er omme.

Krasjet og bulket haugevis av biler

Funksjonen det er snakk om heter «Reverse Summon», og er altså en omvendt variant av Summon og Smart Summon, som får bilen til å komme til eieren ved hjelp av et trykk i mobilappen.

Da Tesla tilgjengeliggjorde Smart Summon til amerikanske brukere i fjor, førte det til en rekke småkrasj og kollisjoner. Både på parkeringsplasser der ivrige Teslaeiere forsøkte å få bilen til å kjøre ut fra parkeringen og hente dem, men også i mer kontrollerte omgivelser som eiernes egne garasjer.

Se videoene her:

Les også
Nå kan Teslaer kjøre til eieren, men noen av dem krasjer

Krever dyreste tilleggspakke

Til tross for disse utfordringene skal altså Reverse Summon slippes senere i år til de som har betalt for den dyreste tilleggspakken på sin Tesla - «Evnen til å kjøre helt på egen hånd». I skrivende stund koster den nå 50.000 kroner.

Som navnet tilsier er dette pakken som Tesla hevder til slutt vil gjøre at bilen skal kjøre helt autonomt, helt uten at sjåføren trenger å gjøre noe. Elon Musk har hevdet i årevis at dette er rett rundt hjørnet, og har flere ganger lovet at de skal kunne kjøre på tvers av hele USA med en selvkjørende Tesla. Det har fortsatt ikke skjedd.

Les også
Elon Musk: – Selvkjøring kan komme før året er omme
annonse