Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

AMD har avslørt to nye prosessorer i Ryzen 3000-serien

Og satt slippdato for nytt brikkesett.

Ryzen 3000-serien får snart flere medlemmer.
AMD

Det begynner så smått å nærme seg ett år siden AMD slapp sin Ryzen 3000-serie, og mens vi alle – i hvert fall de mest nerdete av oss – egentlig venter på Ryzen 4000 for stasjonære, har nå AMD avduket to nye prosessorer i den lavere delen av prisklassen: Ryzen 3 3300X og Ryzen 3 3100.

Disse er begge firekjernede modeller med SMT (simultaneous multithreading), som betyr at de kan kjøre opptil åtte samtidige prosesstråder. Ellers ligger den store forskjellen på disse to modellene at «storebror» 3300X skal kunne nå en høyere klokkefrekvens.

ModellnavnKjerner/TråderBasehastighetTurbohastighetCacheTDP
Ryzen 3 3300X4/83,8 GHz4,3 GHz18 MB65 W
Ryzen 3 31004/83,6 GHz3,9 GHz18 MB65 W

Det ekstra kjekke med disse to er prislappen. Ryzen 3 3100 har en veiledende utsalgspris på kun 99 dollar, mens Ryzen 3 3300X skal ligge på 120 dollar.

AMD Ryzen 3 3300X 3.8GHz Socket AM4 Box
AMD Ryzen 3 3300X 3.8GHz Socket AM4 Box

Så selv om de kanskje ikke er så imponerende sett i skyggen av deres heftigere fettere kjent som Ryzen 5, Ryzen 7 og Ryzen 9, kan vi jo minne om at fire kjerner og åtte tråder for ikke så lenge siden var ensbetydende med «flaggskip» i forbrukerklassen. Derfor er det jo litt artig å se en slik prosessor til under hundre daler.

AMD Ryzen 3 3100 3.6GHz Socket AM4 Box
AMD Ryzen 3 3100 3.6GHz Socket AM4 Box

For oss her i Norge betyr nok dessverre ikke det under tusen kroner lenger, men det får vi heller gråte mer over når duoen kommer på markedet en gang i begynnelsen av mai måned.

Nytt brikkesett i juni

Foruten de to prosessorene har AMD også gitt oss datoen for sitt nye brikkesett B550. I 500-familien har vi enn så lenge kun hatt entusiastbrikkesettet X570, som da får selskap av en «mainstream»-variant. Dette vil normalt sett bety rimeligere hovedkort.

Det spesielle for 500-brikkesettene er at disse har støtte for PCIe 4.0, som da i teorien betyr dobbelt båndbredde sammenlignet med eldre brikkesett og hovedkort.

Slippdatoen for hovedkort med AMD B550-brikkesettet er satt til 16. juni.

annonse