Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Oculus Quest-spill kan snart spilles uten kontrollere

Får offisiell støtte for håndsporing.

Oculus Quest får håndsporing.

Oculus lanserer nå håndsporing som en offisiell funksjon til VR-hodesettet Quest. Dermed blir det mulig å bruke spill og programmer med støtte for håndsporing helt uten kontrollere.

Oculus Quest - som vi omtalte som en VR-revolusjon da vi testet det - har hatt en håndsporingsfunksjon i noen måneder allerede, men kun i menyene og noen innebygde apper.

Nå blir det altså en funksjon alle kan implementere, og først ut er spillene Waltz of the Wizard, Elixir og The Curious Tale of Stolen Pets, som alle får håndsporing mot slutten av måneden.

VR-filmene Gloomy Eyes og The Line lanseres også med håndsporing 28. mai, og utviklere vil kunne sende inn håndsporingsprosjekter fra og med samme dag.

Quest er foreløpig det eneste VR-hodesettet med håndsporing, men ryktene har det også til at Oculus Rift S kan få håndsporing i fremtiden. Hodesettet har for øvrig vært utsolgt en god stund, og nettbutikkene opererer i skrivende stund med ulike leveringsdatoer i juni.

Oculus Quest har frem til nå lent seg på håndkontrollere for å spore bevegelsene dine.

Kan scanne omgivelsene selv

Oculus Quest skiller seg fra de fleste andre VR-hodesett ved at du ikke trenger å ha det koblet til en PC for å kunne spille. Dermed slipper du å forholde deg til kabler og maskinvarekrav, og kan spille der du har mest plass.

Minuset er at Quest ikke kan håndtere de mest krevende spillene, men for ikke lenge siden lanserte Oculus muligheten for å koble Quest til PC-en og spille spill som egentlig er ment for den kraftigere Oculus Rift.

Denne uken får også Quest en oppdatering som introduserer en funksjon kalt Playspace Scan. Den gjør at hodetelefonene kan scanne omgivelsene selv og avgjøre hva som er et passende spillområde, i stedet for at du må tegne det opp med kontrolleren.

Oculus Quest
Oculus Quest
annonse