Tek.no

Nyhet

Oculus Quest-spill kan snart spilles uten kontrollere

Får offisiell støtte for håndsporing.

Oculus Quest får håndsporing.
Oculus
19 Mai 2020 10:22

Oculus lanserer nå håndsporing som en offisiell funksjon til VR-hodesettet Quest. Dermed blir det mulig å bruke spill og programmer med støtte for håndsporing helt uten kontrollere.

Oculus Quest - som vi omtalte som en VR-revolusjon da vi testet det - har hatt en håndsporingsfunksjon i noen måneder allerede, men kun i menyene og noen innebygde apper.

Nå blir det altså en funksjon alle kan implementere, og først ut er spillene Waltz of the Wizard, Elixir og The Curious Tale of Stolen Pets, som alle får håndsporing mot slutten av måneden.

VR-filmene Gloomy Eyes og The Line lanseres også med håndsporing 28. mai, og utviklere vil kunne sende inn håndsporingsprosjekter fra og med samme dag.

Quest er foreløpig det eneste VR-hodesettet med håndsporing, men ryktene har det også til at Oculus Rift S kan få håndsporing i fremtiden. Hodesettet har for øvrig vært utsolgt en god stund, og nettbutikkene opererer i skrivende stund med ulike leveringsdatoer i juni.

Oculus Quest har frem til nå lent seg på håndkontrollere for å spore bevegelsene dine.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Kan scanne omgivelsene selv

Oculus Quest skiller seg fra de fleste andre VR-hodesett ved at du ikke trenger å ha det koblet til en PC for å kunne spille. Dermed slipper du å forholde deg til kabler og maskinvarekrav, og kan spille der du har mest plass.

Minuset er at Quest ikke kan håndtere de mest krevende spillene, men for ikke lenge siden lanserte Oculus muligheten for å koble Quest til PC-en og spille spill som egentlig er ment for den kraftigere Oculus Rift.

Denne uken får også Quest en oppdatering som introduserer en funksjon kalt Playspace Scan. Den gjør at hodetelefonene kan scanne omgivelsene selv og avgjøre hva som er et passende spillområde, i stedet for at du må tegne det opp med kontrolleren.

annonse

Les også