Til hovedinnhold

HPs nye spillbærbare har to skjermer og kjøles av flytende metall

HP

Intel slapp nylig sin niende generasjon Core-prosessorer, og i den anledning har HP fornyet flere av sine spillbærbare. Selskapet, som har lagt spillsatsningen sin under Omen-merkevaren, har imidlertid ikke bare skiftet ut prosessoren og sagt seg fornøyd.

På et arrangement i dag slapp de nemlig den relativt spesielle nyheten Omen X2S. En spillbærbar med to skjermer.

En gave for «multitaskeren»

HP

Ifølge HP er deres Omen X2S verdens første spillbærbare med to skjermer. Den er et resultat av at noen i dressavdelingen hos HP i sedvanlig stil har gjort sine markedsundersøkelser og funnet ut det alle spillere allerede vet: at vi som spiller også sjekker mobilen vår, lytter til musikk, ser på andre spillere som streamer eller kikker på YouTube-videoer.

De nøyaktige tallene og prosentdelene HP rapporterer om i pressemeldingen skal vi spare dere for. Det er uansett aktiviteter som nettopp styring av musikk, mulighet til å følge guider gjennom video eller tekst og sende meldinger til venner med WeChat eller WhatsApp den ekstra skjermen lar deg gjøre.

Ekstraskjermen er på seks tommer og har Full HD-oppløsning. Innholdet bør altså oppleves som svært skarpt og detaljert, og takket være plasseringen i toppen av tastaturet får du også den ekstra informasjonen lett tilgjengelig fremfor deg.

HP håper dette fører til litt smidigere «multitasking» enn dagens «Alt + TAB»-løsning, hvor du må gå inn og ut av spillet.

Det er kanskje lett å avskrive skjermen som en gimmick smarttelefonen din lett kan ta over oppgavene til, men HP har et par finesser som er verdt å merke seg. Blant annet muligheten til å vise en liten – forstørret – del av hovedskjermen, som kartet, pistolsiktet eller statistikk for rask tilgang. I tillegg kan ekstraskjermen gi deg mulighet til å velge ytelsesprofiler i Omen Control Center og se utnyttelse av prosessor, grafikk og lignende.

Har gått en ekstra mil på kjølingen

Ellers forteller HP at Omen X2S er 2 centimeter tynn og får et hus av kun metall. For å sørge for best mulig ytelse og lavest mulig støy når du spiller har dessuten HP gjort leksene sine når det kommer til hvilken kjølepasta som transporterer varme best.

Du kan kopiere ut deler av hovedskjermen til den nederste skjermen for å få bedre oversikt.
HP

Selskapet har nemlig skrotet den tradisjonelle kjølepastaen som resten av bransjen bruker for kjøling av prosessor, til fordel for såkalt «Liquid Metal» – eller flytende metall – i form av anerkjente Thermal Grizzlys Conductonaut.

Når dette materialet ble brukt på såkalte «deliddede» Intel-prosessorer kunne temperaturen synke kraftig, men dette skyldtes i stor grad at det originale ledematerialet var av svært dårlig kvalitet. Det er uvisst hvor effektivt det er på de nye niende generasjons prosessorene og til bruk i andre deler av maskinen.

HP viser likevel til at det flytende metallet leder varme ti ganger bedre enn de mer tradisjonelle alternativene og at erstatningen har resultert i inntil 28 prosent høyere FPS i Apex Legends og 8,5 prosent høyere ytelse i måleverktøyet «Blender». Vi ville tatt akkurat disse tallene med en skje salt, men ser ikke bort fra en viss effekt.

Selve ventilasjonen er det én enkelt vifte som skal stå for, men denne har til gjengjeld fått hele fem veier å blåse overskuddsvarmen ut fra maskinen.

Får Nvidias Max-Q-grafikk

Grafikkreftene leveres av inntil en RTX 2080 Max-Q-brikke, og med seg på laget har denne en heftig i9-prosessor fra Intels 9. generasjon Core i-familie.

Maskinvaren skal få bryne seg på en 15-tommers hovedskjerm med Full HD-oppløsning, G-Sync-støtte og inntil 240 Hz oppdateringshastighet.

Støtte for lynraskt Optan-minne skal også være på plass, sammen med den nye trådløsstandarden 802.11ax med mulighet for gigabithastighet over WiFi.

Vi vil definitivt ta en titt på maskinen så snart den blir tilgjengelig for test. HP melder om en juli-lansering og at maskinen vil koste fra 2900 euro og oppover. Norske priser blir etter alt å dømme dermed på over 30 000 kroner.

Så rå blir PC-ene når prisen runder 30 000 kroner:
Vi har testet tre av dem »

annonse