Til hovedinnhold

Western Digital stenger harddiskfabrikk

Skylder på manglende etterspørsel.

Den kjente harddiskprodusenten Western Digital legger ned driften ved en av sine diskfabrikker på grunn av minkende etterspørsel. Fabrikken ligger i nærheten av Kuala Lumpur i Malaysia, og harddiskproduksjonen der skal være avviklet i løpet av 2019, sier WD til The Register.

Det betyr på ingen måte at det går dårlig med Western Digital, men at markedet gjør det nødvendig å bytte fokus fra harddisker til minnedisker (SSD-er). SSD-teknologien overtar på stadig flere steder der harddisker tradisjonelt har blitt benyttet.

Western Digital varsler derfor at de også har planer om å trappe opp SSD-produksjonen. WD har vært en stor SSD-aktør siden oppkjøpet av SanDisk i 2015.

SSD på hugget siden 2012

Det er ikke mer enn syv år siden en storflom i Thailand lagde alvorlige problemer for harddiskprodusentene – som i sin tur førte til at diskprisene nærmest doblet seg omtrent over natten.

Harddisken blir et stadig sjeldnere syn. Bilde: Vegar Jansen, Tek.no

Så selv om det fremdeles ble solgt rekordmange harddisker i det påfølgende året, gjorde dyrere harddisker og fallende SSD-priser at de nye minnediskene for alvor begynte å gjøre seg gjeldende.

Etter dette var det selvsagt bare et spørsmål om tid. Den tradisjonelle snurredisken er fremdeles aktuell når det kommer til lagring av større datamengder, da bransjen stadig har utviklet nye teknologier for å utvide kapasiteten.

I tillegg er det ingen tvil om at det har vært et stort behov for lagringsplass, spesielt med utviklingen av skylagring, sosiale medier og tjenester der enorme mengder data i form av bilder og video lastes opp.

Men i takt med dette er det selvsagt stadig færre som ser noe stort poeng i å ha en harddisk i en vanlig PC – en passe stor SSD er et bedre alternativ og har fått en overkommelig pris.

At noen ønsker seg litt huslig lagringsplass i en NAS eller lignende gjør at harddisken fremdeles vil ha en plass i visse hjem i mange år fremover, men det er ingen tvil om at minneteknologien vil ta over mer og mer.

Klar for litt HD-nostalgi?
Retrotest: Quantum Bigfoot >>>

(Kilde: TechPowerUp)

Les også
Seagate har lansert en NAS-optimalisert SSD
Les også
Adata XPG Gammix S11, Samsung 970 Evo og WD Black NVMe: Uansett hvilken du velger av disse tre SSD-ene har du gjort et godt valg
Les også
Slik redder ekspertene data fra en sønderknust harddisk
Les også
Dette kan du gjøre med den gamle harddisken din
Les også
Nettskyen står i fare
annonse