Nyhet

Nå stuper verdien på alle kryptovalutaene

Bitcoin er langt fra alene om å falle kraftig den siste tiden.

Bitcoin-verdien har som kjent vært litt av en berg-og-dalbane, men verdioppgangen har generelt vært svært høy den siste tiden. Nå ser det imidlertid ut til at valutaen er nede i en ganske dyp bølgedal – sammen med alle de andre store kryptovalutaene. Det melder blant andre TechCrunch.

Som grafen hos CoinMarketCap viser var Bitcoin-verdien helt nede i rundt 11 250 dollar på onsdag morgen, som er en reduksjon på rundt 20 prosent bare i løpet av ett døgn. Den siste måneden har verdien sunket litt over 40 prosent, fra en topp på rundt 20 000 dollar den 17. desember.

Alle de store kryptovalutaene sliter. Dette er topp ti-listen, med mange røde tall.

Gjelder samtlige valutaer

Bitcoin er imidlertid langt fra alene om å ta en kraftig støyt. Den nest største virtuelle valutaen Ethereum sank med over 20 prosent fra mandag til tirsdag, mens Ripple, som er tredje størst, gikk ned med over 30 prosent i den samme perioden.

Med kun et par unntak, Tether og Neblio, har samtlige av de 100 største virtuelle valutaene opplevd et kraftig fall i verdien, og for de fleste dreier det seg om en tosifret, prosentvis nedgang.

Det er uvisst akkurat hva som er årsaken til den store nedgangen i kryptovalutamarkedet, men trolig spiller Kina en rolle. Som Bloomberg nylig rapporterte har kinesiske myndigheter nemlig nå trappet opp kampen mot virtuelle valutaer og rettet fokuset mot både mobilapper og Internett-plattformer som tilbyr børs-aktige tjenester.

Kina har lenge hatt en udelt negativ holdning til kryptovalutaene, og allerede i 2014 nedla den statlige, kinesiske banken ICBC, som er verdens største bank, et totalforbud mot Bitcoin. Kineserne har imidlertid funnet veier rundt forbudet, og det er tilsynelatende dette myndighetene nå slår ned på.

Det gikk også rykter om at Sør-Korea vurderte å forby all form for kryptovaluta-handel i landet, noe som fikk blant annet Bitcoin og Ethereum å falle i verdi forrige uke.

Noen har tjent veldig gode penger på Bitcoin: Denne investoren gir bort 800 millioner kroner i valutaen til veldedige formål »

Les også
Derfor bruker ikke kriminelle Bitcoin
Les også
Dette er prisen på å utvinne én bitcoin i Norge
Les også
Bill Gates: – Kryptovaluta er en direkte årsak til dødsfall
Les også
Etter kraftig nedgang er kryptovalutaene nå på god vei oppover igjen
Les også
Kryptovalutaene fortsetter å falle kraftig
Les også
Nordea forbyr alle sine ansatte å handle Bitcoin og andre kryptovaluta
Les også
Bitcoin-verdien vokser igjen
Les også
Bitcoin-gravingen bruker mer strøm enn mesteparten av verdens land
Les også
Bitcoin raser videre oppover – setter ny rekord
annonse