Til hovedinnhold

Slik skrur du av autoavspillende trailere på Netflix

Endelig er det mulig.

Hvis du har ventet i mer enn et par sekunder spiller automatisk forhåndsvisningen av innholdet, med lyd, på Netflix.

Netflix er verdens mest populære strømmetjeneste, men de har likevel måttet tåle mye kritikk for deres måte å promotere innhold på tjenesten. Det tar bare sekunder fra du stopper å bla nedover listen av filmer og serier på tjenesten, før en trailer for tittelen du stoppet på begynner å spille.

Netflix har alltid hardnakket sagt at dette bidrar til å hjelpe brukerne å oppdage nytt innhold, og at brukere kommer raskere i gang med å se på innhold, fremfor å bla i en evighet. Kritikerne har ikke vært like enige.

Nå har Netflix endelig åpnet opp for at du kan skru av de autoavspillende videoene i menyene, en gang for alle.

Slik skrur du av autoavspillende video på Netflix

Så, hvordan skrur jeg av de autoavspillende video på Netflix, spør du? Foreløpig kan du bare gjøre det fra en vanlig nettleser, og ikke via selve Netflix-appen på smartmobilen, nettbrettet eller TV-en din.

Det er imidlertid lekende lett likevel.

På PC:

  • Gå inn på Netflix.com og logg inn på kontoen din
  • Klikk på den store «adminstrer profiler» under profilbildene dine
  • Trykk på profilen du vil endre innstillingene til
  • Under valgene for språk og aldersgrense vil du se to valg for automatisk avspilling. Den første lar deg bestemme om du vil at Netflix automatisk skal spille av neste episode i en serie du ser på. Dette valget har vært her lenge. Det andre valget er nytt. Her kan du bestemme om du den automatisk skal spille av forhåndsvisninger mens du blar deg nedover hovedsiden.
Fjern haken hvis du vil bli kvitt autoavspillende forhåndsvisninger.

På Mobil:

  • Gå inn på Netflix.com og logg inn på kontoen din
  • Trykk på menyknappen øverst til venstre, ved siden av Netflix-logoen
  • Trykk på konto og bla ned til «Innstillinger for avspilling»
  • Her finner du de to valgene for automatisk avspilling. Skru av om du vil.

Kan være en forsinkelse

Netflix sier det kan være en forsinkelse fra du har bedt den om å skru av den automatiske avspillingen, til det faktisk skjer. Du kan imidlertid tvinge fram endringen ved å gå inn på en annen profil, og deretter tilbake til din egen, og autoavspillingen vil være borte.

Hvis du har mange profiler på Netflix-kontoen din er du nødt til å gjøre den samme prosessen på samtlige profiler. Du trenger imidlertid bare å gjøre det på én enhet per profil - innstillingene vil gjelde på alle plattformer.

Hylles på nettet

Teknologinettsteder verden over har skrevet om den nye Netflix-løsningen, og responsen ser ut til å være den samme over alt: Endelig!

Med titler som «Netflix lar deg endelig skru av deres grufulle autoavspillende funksjon» og «Endelig er vårt Netflix-autoplay-mareritt over» legger ikke skribentene mye skjul på hva de har ment om funksjonen.

Netflix-brukernes forargelse over autoavspillende forhåndsvisninger skal ha toppet seg i desember, da Netflix-dokumentaren «Don’t f**k with Cats» ble lansert. Selv om forhåndsvisningen av dokumentaren ikke viste noe direkte grafisk, handlet dokumentaren om morderen Luka Magnotta som skal ha mishandlet en rekke katteunger.

Responsen fra brukerne var umiddelbar, og en underskriftskampanje for å skru av autoavspillende trailere ble signert av 120.000 personer i løpet av kort tid. Nå har altså Netflix føyd seg for kritikken, og den etterlengtede funksjonen er endelig på plass.

annonse