Til hovedinnhold
NyhetHer er de rikes nye drøm

Her er millionærenes nye drøm

Dette er ikke en vanlig øy.

Beliggenhet, beliggenhet og beliggenhet. Det er de tre punktene som avgjør hvor fet kåk du har. Og for deg med litt ekstra på kontoen vil de flytende Orsos-øyene garantert gi deg en utsikt og luksus få andre kan måle seg med.

Med tanke på prisnivået til et livslangt oppussingsprosjekt på Snarøya, er ikke prisen helt absurd heller. Øya koster 4,6 millioner dollar, eller i underkant av 30 millioner kroner. Og da slipper du all den plagsomme sanden, stein i slippersen og insekter - og ikke minst den vesentlig høyere prisen som følger med en ekte øy.

For pengene får du 930 kvadratmeter å boltre deg på, med rom til tolv mennesker og selvsagt et mannskap på fire. Det skulle tatt seg ut at en måtte lage middagen selv.

Øya markedsføres som en miks mellom en yacht og et hjem, og er utstyrt med en rekke miljøvennlig utstyr som solpanel og et støyfritt vindenergisystem. Temperaturen i vannet brukes til både å generere varme og sørge for air-condition på varme dager.

Øya nærmer seg slutten av testfasen, og skal komme i salg i løpet av 2013.

Til sammenligning med for eksempel et lignende, om enn noe mer omfattende luksusprosjekt kalt Wally Island, kan Orsos kjøpes til gi-bort-pris. Wally har en prislapp på heftige 200 millioner dollar, eller rundt 1,25 milliarder kroner.

Se alle bildene av den flytende øya Orsos nedenfor:

Kilder: Huffington Post, Gizmag

annonse