Nyhet

iPhone 5 vil få tynnere skjerm

Ny skjermteknologi skal også gi bedre bildekvalitet.

Apples neste iPhone vil benytte en ny teknologi som gjør skjermen, og dermed telefonen, enda tynnere. Det skriver Wall Street Journal, og viser til kilder som skal være "kjent med saken".

Ifølge avisen masseproduserer de japanske LCD-produsentene Sharp Corp, LG Display Co. og Japan Display Inc. nå skjermer for den neste iPhone-utgaven. Japan Display Inc. er et nytt selskap som består av skjermteknologiavdelingene til Sony, Toshiba og Hicatchi.

Fjerner touchpanelet

Skjermene benytter en såkalt "in-cell"-teknologi. Dette innebærer at berøringssensorer er integrert direkte i LCD-panelet, noe som eliminerer behovet for et eget berøringsfølsomt lag ovenpå skjermen. Dette laget er vanligvis rundt en halv millimeter tykt, og ved å fjerne det blir altså hele skjermpanelet – og dermed telefonen – tynnere. I tillegg vil bildekvaliteten bli bedre når touchpanelet fjernes, ifølge analytiker Hiroshi Hayase i DisplaySearch.

For Apple betyr den nye skjermteknologien at de slipper å kjøpe skjermpanel og touchpanel fra to ulike produsenter, noe som betyr lavere produksjonskostnader.

Men selv om teknologien er ny i LCD-sammenheng, benyttes lignende løsninger i AMOLED-skjermer. Samsung har for eksempel allerede i dag berøringsteknologi integrert i sine såkalte Super AMOLED-skjermer.

iPhone 5 får større skjerm

Ifølge Wall Street Journal har avisen tidligere fått rapporter om at den neste iPhone-utgaven vil få en skjerm som er større enn dagens 3,5-tommer. Ryktene skal ha det til at skjermen blir på 4 tommer. Med tynnere skjerm vil Apple kunne øke skjermstørrelsen uten at det går altfor mye ut over vekten.

Den nye skjermteknologien er imidlertid dårlige nyheter for produsentene av touchpanelene som brukes i mange av dagens mobiltelefoner. Produsentene av touchpanelene i iPhone 4S skal ikke ha mottatt bestillinger på touchpaneler til den neste iPhone-utgaven.

iPhone 5 – hvis det blir det endelige navnet – ventes på markedet en gang i løpet av høsten, antagelig i september/oktober.

Her kan du se en video av det som påstås å være dekselet til iPhone 5. Videoen sirkulerte på nettet tidligere i sommer, blant annet på nettstedet Macrumors.com.

Les også om at Apple jobber med ny iPhone-ladekontakt som kan gjøre høyttalere og ladekrybber utdaterte over natten.

Vil du lese mer om de siste ryktene om iPhone 5? Se hvordan iPhone 5 kan komme til å bli her.

(Kilde: Wall Street Journal)

Les også
– iPhone 5 avdukes 12. september
Les også
Dette er trolig iPhone 5
Les også
Mer nytt i Apple iOS 6
Les også
– Apple har stjålet støykanselleringen
Les også
Apple fikk medhold i retten
Les også
– Apple jobber med ny iPhone-kontakt
Les også
Slik kan iPhone 5 bli seende ut
Les også
iPhone kan få ansiktsgjenkjenning i 3D
annonse