Tek.no

Nyhet

Schneider annonserer 14mm f/2 til mFT

Planlegger flere objektiver til det speilløse systemet

19 Juni 2012 04:46

Schneider Optics er kjent for spesialopptikk til alt fra overvåkningskamera, tilt-shift-objektiver til vanlige speilreflekskameraer – men kanskje mest de populære B+W-filtrene. Nå annonserer de deres første objektiv til Micro Four Thirds: Super-Angulon 14mm f/2.0. Objektivet vil ha autofokus og ”nano coating” overflatebehandling. Det ventes å være i butikkene i første kvartal av 2013.

Produksjonen av objektivet foregår i sin helhet i Tyskland. Det består av 10 linse-elementer, hvorav 4 av dem er asfæriske. Siden objektivet er laget for mFT vil bildeutsnittet det gir tilsvare 28mm på fullformat. Målet er at den endelige prisen skal komme under 1500 Euro (ca. 11 000 kr).

Under Photokina i 2010 viste de fram to tilt-shift-objektiver laget for vanlige speilreflekskameraer, men iår vil nok mFT-objektiver stå i høysetet. Planen er visstnok å legge fram et ”vegkart” om deres fremtidige satsning på objektiver. Allerede er det annonsert at en 30mm f/1.4 og et 60mm f/2.4 makroobjektiv er under utvikling. I tillegg ryktes det at de har lyst til å lage en Sony-versjon (E-mount) av objektivet – en uttalelse de trakk fra nett en stund senere.

Les også: Samyang med nytt fisheye-objektiv

Kilde: Photoscala.de (på tysk)

annonse

Les også