Til hovedinnhold

Nå kan Android-brukere ringe fra flyet

Norwegians SkyCall-app er klar for Android.

Til nå er det bare brukere med iPhone som har kunnet laste ned Call Norwegians app som gjør det mulig å ringe med mobilen fra Norwegians fly. Men fra i dag kan også de som har en Android-mobil laste ned og installere programmet.

Grundig testet

Det er en engasjert Stephen Parsli i Call Norwegian som forteller oss om nyheten.

- Vi har testet i lang tid, og hatt en betaversjon av programmet ute i to uker, og det har fungert utmerket. Nå åpner vi for at alle som ønsker det kan laste ned Android-versjonen av programmet. For oss betyr det at nesten dobbelt så mange nå kan bruke våre tjenester, sier Parsli.

Slik ser SkyCall ut på iPhone.

Da vi testet løsningen for iPhone under lanseringen i november i fjor, så var det ikke uten problemer. Tjenesten virket rett og slett ikke, og applikasjonen krasjet flere ganger.

Nå skal programvaren være stabil, og løsningen fungerer etter planen.

Her snakker vi med Stephen Parsli (til høyre) i Call Norwegian under lasneringen for iPhone i november i fjor.

Den nye versjonen for Android er ikke så ulik den du får til iPhone, men grensesnittet er tilpasset Android. I tillegg kommer noen andre forbedringer. Blant annet er det utviklet en løsning som skal ta bort unødig jetstøy når du ringer fra fly. Programmet takler også forsinkelsene i satellittnettet bedre, slik at du som bruker tjenesten får en bedre opplevelse.

Betal med CashPoints eller kredittkort

En annen nyhet er at du kan kjøpe ringetid med kredittkort og CashPoints, noe Apple har satt stopper for på iPhone-versjonen. Årsaken er at Apple krever en slags skatt av alle som vil tjene penger på tjenester telefonen kan kjøre. Kjøp av ringetid til iPhone må derfor gå gjennom Apple.

Selv om Call Norwegian lanserer tjenesten som et alternativ for deg som vil ringe fra fly, så er det bare 8 prosent av samtalene i tjenesten som faktisk er fra fly.

Antennepukkelen på dette flyet viser at det er Internett ombord.

- Vi synes det er gøy at vi her i nord kan være så mye billigere enn konkurrentene våre, som er både mobilabonnement og tjenester som Skype. Vi slår Skype på pris til mobiltelefoner, og ligger i snitt 42 prosent under prisen deres. Ringer du fra Marocco med ditt vanlige mobilabonnement betaler du 250 kroner for en 10 minutter lang samtale. Med oss er prisen bare 9 kroner. Vi har nå kunder i over 130 land, og 27 000 har lastet ned SkyCall for iPhone. Det er gøy å se at så mange har fått øynene opp for at vi er et billig alternativ, ikke bare for de som skal ringe fra fly, sier Parsli.

Mye å spare

For virkelig å overbevise oss om at SkyCall er et prisgunstig alternativ, har Parsli sendt oss en tabell der prisene sammenlignes med prisene til konkurrentene Telenor, OneCall, Netcom og Skype. Mens Skype slås med 42 prosent, kan du spare opp til 96 prosent ved å ringe med SkyCall fra Egypt, fremfor å velge vanlig mobilsamtale.

Om du fremdeles er mest opptatt av å kunne ringe fra fly, så er det nå mulig å bruke SkyCall på 47 av Norwegians 63 fly. Nesten alle fly til Sverige har trådløst internett om bord, men også på lengre turer, som til Kanariøyene, så vil du nå i mange tilfeller kunne korte reisetiden med å ringe eller surfe på internett.

Her er ScyCalls egen prissammenligning. I den siste kolonnen er det prisen for en 10 minutters samtale. De som er markert grønne er land hvor det er særdeles gunstige prisfordeler ved å bruke SkyCall:

Les også: Slik er det å bruke mobilen på flyet

annonse