Nyhet– Verdens mest energieffektive LCD-panel

– Verdens mest energieffektive LCD-panel

LG Display viser nytt panel for større skjermer.

LG Display har annonsert at de har utviklet et LCD-panel med en oppløsning i Full HD og en størrelse på 47 tommer, og som benytter seg av en enkeltsidig LED-bakbelysningsteknologi.

Det nye panelet skal tilby maksimal lysstyrke samtidig som det forbruker mindre strøm enn andre LCD-TV-paneler med størrelser over 40 tommer, såvel som PC-monitorer på over 20 tommer.

– Første av sitt slag

sitat""Det nyutviklede LCD-panelet oppnår verdens laveste strømforbruk blant store LCD-paneler ved å redusere antall LED-pærer dramatisk, samtidig som et høyt nivå av lysstyrke blir bevart." – LG Display"

For å redusere antallet LED-pærer, har LG Display introdusert en egen bakbelysningsteknologi hvor LED-pærer er festet vertikalt på en enkel side av panelet. Dette skal være det første av sitt slag, hevder selskapet.

Til tross for sin størrelse, forbruker det 47 tommer store LCD-panelet kun 28 watt – mindre enn strømforbruket til de fleste 20-tommers PC-skjermer som bruker mellom 30 og 50 watt.

Slank design

LCD-panelet har en lysstyrke på 400 cd/m2, og skal være ekstra passende for HDTV-er grunnet en trefilmsstruktur som skal hjelpe på fokus og spredning av lys – sammen med teknologi for lokal dimming og energieffektive LED-pærer.

LCD-panelet skal være ideelt for blant annet kommersiell bruk, takket være en oppløsning på Full HD 1080p, og en slank design med en kanttykkelse på bare 8,5 mm. Det lave strømforbruket skal også være spesielt attraktivt med tanke på bruk i hjemmet.

Lanseringsdato og prisantydning er foreløpig ukjent.

(Kilde: OLED-Display.net)

Les også
Slik blir TV-ene i 2012
Les også
Sharp slipper ny 60-tommer
Les også
Denne TV-en har verdens tynneste ramme
Les også
Denne er dobbelt så lyssterk som konkurrentene
Les også
180-graders OLED-skjerm
Les også
Har du plass til verdens største TV?
Les også
Hvor stor TV skal du ha?
Les også
Disse TV-ene er best
annonse