Tek.no

Nyhet

Snart skal GoPro lage sine egne kameradroner

Planlegger serie av rimelige forbrukerdroner, ifølge kilder.

DJI, GoPro
27 Nov 2014 12:25

Kameradroner er noe mange fotografer har lagt sin elsk på, og det dukket hele tiden opp nye modeller på markedet, både rimelige modeller og mer kostbare varianter med avanserte funksjoner.

Mange kameradroner brukes gjerne sammen med de populære actionkameraene til GoPro. Nå ser det imidlertid ut til at GoPro ikke lenger vil nøye seg med å lage «tilleggsutstyr» til dronene, men rett og slett heller produsere sine egne.

Planlegger rimelige kameradroner

Avisen Wall Street Journal har vært i kontakt med anonyme kilder «med kjennskap til saken» som hevder at GoPro planlegger å lansere en egenprodusert serie av droner.

Det foreligger ennå få detaljer, men det skal bære snakk om relativt rimelige, forbrukerrettede kameradroner. Prisene på modellene skal ligger på anslagsvis mellom 500 og 1000 dollar, som tilsvarer mellom 3400 og 6800 kroner.

Dronene skal ha innebygde, høyoppløste kameraer, men de tekniske opplysningene foreligger altså ikke.

Større konkurranse

GoPros interesse i dette nye markedet antas å være en konsekvens av at selskapet møter stadig mer konkurranse i actionkamera-segmentet. For eksempel har Sony entret markedet med sine HDR-modeller, og i tillegg finnes det utfordrere som Contour ROAM3 og mobilprodusenten HTCs spesielle RE-kamera.

På dronemarkedet finnes det imidlertid også stor konkurranse, ikke minst fra verdens største droneprodusent DJI, som blant annet står bak de populære Phantom-modellene. Som Wall Street Journal peker på er en av farene GoPro kan møte ved å gå inn i dette markedet at konkurrerende droneprodusenter slutter å støtte selskapets actionkameraer.

Dette kan svekke GoPros posisjon på kameramarkedet, da mange droner selges sammen med GoPro-kameraer. Noe umiddelbar fare for selskapet er det nok likevel ikke, da GoPro ar en meget sterk posisjon i actionkamera-segmentet. Salget har gått kraftig opp i 2014, og selskapets aksjer har steget med 138 prosent siden de gikk på børsen i juni.

GoPro-kameraer er holdbare saker: Dette eksemplaret overlevde 17 måneder i en stri elv »

(Via The Verge)

Les også
Nytt DJI-kamera kommer med mye større bildebrikke
Les også
Som en GoPro med bedre bildekvalitet
Les også
GoPro Hero4 Black: Vi har testet det nyeste actionkameraet fra GoPro
Les også
Denne kameradronen koster 20 000 kroner
Les også
Denne kameradronen følger deg rundt helt på egen hånd
Les også
Populær kameradrone har blitt mye bedre
annonse

Les også