Nyhet

Vizio slipper 4K-monster vi aldri vil ha råd til

Én millioner kroner for 120 tommer?

Vizio er mest kjent for å lage relativt rimelige TV-er, men nå har selskapet dratt sløret av et nytt beist som definitivt ikke tilhører denne kategorien. Den nye «Reference»-serien til Vizio har nå blitt lagt ut for salg, hvorav den dyreste har en prislapp som nok skremmer de fleste.

130 000 dollar, cirka 1 070 000 kroner med dagens kurs, må du ut med for å sikre deg et eksemplar av den nye TV-en. For de pengene får du riktignok en 120-tommers skjerm og 4K-oppløsning, men likevel må nok dette kalles noe i nærheten av en rekordpris for en TV.

65-tommer til 50 000

Det er uvisst om TV-en noen gang kommer til Norge, men i så fall vil nok prisen ligge et godt stykke høyere her til lands. Den andre modellen i Reference-serien, en 65-tommer, ligger imidlertid et godt stykke lavere, med en pris på 6000 dollar, cirka 50 000 kroner.

120-tommeren koster godt over millionen. Foto: Vizio

Denne prisen er riktignok heller ikke noe å kimse av. Utover oppløsningen har TV-ene imidlertid en del teknisk snadder å by på, for eksempel den relativt nye HDR-teknologien (high dynamic range), som er en teknologi for bedre gjengivelse av detaljer av i alle områder av bildet.

Mange LED-soner

Modellene leverer også en lysstyrke på hele 800 nits, som er rundt det dobbelte av hva mange andre av dagens TV-er klarer. I tillegg opererer LED-baklyset i TV-ene med hele 384 aktive soner for lokal dimming, noe som skal gi svært god kontroll på kontrasten og som bidrar til dypere sortnivå.

Av andre tekniske spesifikasjoner har TV-ene ifølge Vizio en «effektiv» oppdateringsfrekvens på 240 Hz, innebygd 802.11ac Wi-Fi og fem HDMI-porter. En sekskjerners prosessor bestående av en hovedprosessor på fire kjerner og en grafikkprosessor på to kjerner er også på plass.

Norsk pris og lansering er altså ennå uvisst. Mer informasjon finner du på Vizios produktside, og se også introduksjonsvideoen under.

Dette blir nok heller ingen billig skjerm: Japan Display har utviklet den første 8K-skjermen på 17 tommer »

(Via The Verge)

Les også
Snart kan alle TV-er få Chromecast innebygget
Les også
Glem 4K - snart får YouTube støtte for HDR
Les også
Nå kommer 8K-TV-en for salg
Les også
Nå kommer det endelig flere flate OLED-TV-er med 4K-oppløsning
annonse