Nyhet

Slik skal også de rimeligste Samsung-mobilene bli oppfattet som eksklusive

Samsung har store forventninger til ny A-serie.

Skal du være sikker på å treffe målet kan det lønne seg å skyte med hagle. Det har åpenbart vært Samsungs filosofi, når selskapet over flere år har sendt ut en skur av ulike mobiltelefoner tilpasset nær sagt en hvilken som helst målgruppe.

Bort med «billigmobilene»

Det blir det slutt på nå, når selskapet endrer kurs i et forsøk på å beholde sin posisjon som verdens ledende mobilprodusent. Nå blir kvalitet vel så viktig som kvantitet, og i første omgang vil du få se at de såkalte billigmobilene med svært lave spesifikasjoner forsvinner fra porteføljen.

Dermed står Samsung tilbake med tre produktfamilier; Galaxy J, som blir den rimeligste, og fremdeles har deksler i plast, Galaxy A i glass og metall, og Galaxy S. Mens Galaxy S skal representere det ypperste mobilverden har å by på, skal A-serien være for et bredere publikum.

For ordensskyld får vi nevne at Samsung kommer til å videreføre sin Xcover, en spesialvariant for tøffere bruk.

Reduserer antallet varelinjer

– Vi kommer til å ha færre varelinjer å konsentrere oss om. Det betyr blant annet at det blir færre ulike modeller, men også at hver modell vil komme i litt færre varianter, sier Stig-Ove Langø, salgssjef i Samsung Norge.

Den siste uttalelsen stemmer godt med ryktene om at den kommende Galaxy S7 vil ha støtte for minnekort. I så fall vil Samsung kunne slippe unna med et par ulike fargevalg, samtidig som de slipper å ha tre til fire varianter med ulik størrelse på internminnet.

Stig-Ove Langø i Samsung Norge vil ikke kommentere ryktene om Galaxy S7, men bekrefter at Samsung ønsker å redusere både antallet modeller og antallet varianter av hver enkelt modell.

– Jeg kan ikke kommentere ryktene rundt modeller som ikke er lansert. Nå konsentrerer vi oss om den nye A-serien, som kommer i slutten av januar, og som vi har stor tro på. Denne serien får en design som minner mye om Galaxy S6, samtidig som den kommer i to forskjellige størrelser og støtter minnekort, sier Langø. Han viser til at Samsung allerede har gjort en liknende opprydding i nettbrettporteføljen, der produktutvalget også har krympet en del.

Høyner kvalitetsnivået

Den nye A-serien har egenskaper som for kort tid siden ville sendt dem helt til topps på resultatlistene, med gode AMOLED-skjermer, bra kamera med optisk bildestabilisering og prosessorkraft nok til at du knapt vil merke noen forskjell sammenliknet med toppmodellene.

Så hvordan skal Samsung da klare å selge sine mildt sagt kostbare supermobiler i S-serien?

– Selv om A-serien er god nok for de fleste vil det alltid være noen som ønsker seg det aller beste som finnes. Med S-serien vil vi vise vår innovasjon, noe som betyr at det er her du vil finne det aller ypperste av kraft, teknologi, funksjoner og design, sier Langø.

Spesifikasjoner

Den nye A-serien kommer i to farger og to størrelser. A3 har 4,7 tommer skjerm med 720p oppløsning, mens A5 har 5,2 tommer skjerm med full HD. Begge får Super AMOLED-skjermer. Det var ventet at det i tillegg ville dukke opp en Galaxy A7 med enda større skjerm, men dette avkreftes av Langø.

Spesifikasjonene ser ellers slik ut:

Galaxy A5: Telefonen er utrustet med en åttekjerners prosessor (Octa 1.6GHz). Operativsystemet Android 5.1 (Lollipop). Klargjort for Samsung Pay (MST og NFC-teknikk), Samsung Knox, S-Voice, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n (2.4/5GHz), Bluetooth v 4.1, NFC (UICC, eSE), ANT+, USB2.0. RAM-minne 2GB og 16GB internminne + støtte til microSD på opp til 128GB. Galaxy A5 måler 144,8 x 71,0 x 7,3 millimeter. Vekten er 155g. Batteri: 2900mAh, Fast Charging.

Galaxy A5 er tilgjengelig i butikk fra 28. januar 2016, med veiledende pris på 3990 kroner.

Galaxy A3: Telefonen er utrustet med en åttekjerners prosessor (Octa 1.5GHz). Operativsystemet Android 5.1 (Lollipop). Den har Samsung KNOX, S-Voice, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth v 4.1, NFC (UICC), ANT+, USB2.0. RAM-minne 1,5GB och 16GB internminne + støtte for microSD på opp til 128GB. Galaxy A3 måler 134,5 x 65,2 x 7,3 millimeter, 132g. Batteri 2300mAh.

Galaxy A3 er tilgjengelig i butikk samtidig som A5, med en veiledende pris på 2990 kroner.

Forvirrende navn

At de nye modellene ikke får nye navn, kan bidra til forvirring. Samsung har nemlig både en A3 og en A5 i sortimentet fra før. Om du søker etter Samsung Galaxy A3 eller A5 på nett, bør du derfor huske å legge til årstallet 2016 i søkefeltet.

Samsung er ikke alene om å forsøke å gi deg mer for pengene:
Vi hadde aldri trodd at denne kostet under 2000 kroner >>

Les også
Har det dukket opp et nytt symbol på mobilen din?
Les også
Her er Samsungs oppdateringsplan for Android 6.0
Les også
Samsung har lansert sin tynneste telefon noensinne
Les også
Samsung Galaxy A5: Samsungs metallmobil gir mye for pengene
annonse