Til hovedinnhold

Denne mobilen er både supersikker og sterkere enn stål

«Turing Phone» byr på unike egenskaper.

TRI

Den britiske matematikeren Alan Turing regnes som en av de store pionérene i IT-historien, og stod bak mange viktige bidrag både innen utviklingen av datamaskiner, kryptologi og kunstig intelligens. Nå har det dukket opp et produkt som er oppkalt etter Alan Turing, nemlig en ganske så unik mobiltelefon.

Den nye mobilen heter «Turing Phone» og ble nylig kunngjort i en pressemelding av det tilsynelatende nystartede selskapet Turing Robotic Industries. Ifølge produsenten skal mobilen være banebrytende når det gjelder sikkerhet og byggemåte.

Bruker «ende-til-ende»-kryptering

Først og fremst kommer Turing Phone med et spesialutviklet sikkerhetssystem som produsenten kaller «desentralisert autentisering». Systemet benytter såkalt «ende-til-ende»-kryptering for all kommunikasjon mellom enhetene, og danner dermed et beskyttet kommunikasjonsnettverk som skal være trygt for enhver form for personvern-trusler eller hacking.

Turing Phone. Foto: TRI

Ved at enhetene vil være helt trygge for innsyn fra tredjeparter, kan man bruke enhetene til å utveksle all typer sensitiv informasjon, slik som for eksempel opplysninger for overføring av penger mellom banker eller private personopplysninger.

Innad i dette sikre nettverket vil hver enkelt telefon automatisk verifisere andre telefoner som befinner seg i nettverket. Både den offentlige master-nøkkelen og den unike, private nøkkelen er anonymt forhåndsinstallert på hver enkelt telefon.

Sterkere enn stål

De andre spesielle aspektet ved den nye Turing-telefonen er byggematerialet Telefonen er laget av en spesialdesignet legering som har fått navnet «Liquidmorphium». Denne legeringen består av stoffene zirkonium, sølv, kobber, nikkel og aluminium, og skal ha større strekkfasthet enn både titan og stål. Dermed skal den altså tåle harde støt.

Turing Robotics Industries har ikke oppgitt noen tekniske detaljer på hjemmesiden, men ifølge blant andre Cnet byr telefonen på en 5,5-tommer skjerm med 1080p-oppløsning og en Snapdragon 801-prosessor. Den har også en lagringsplass på 64 eller 128 GB, 3 GB minne og et batteri på 3000 milliamperetimer.

Produsenten skal starte salget av mobilen i USA i august. Der vil prisene ligge på 700 og 870 dollar, rundt 5500 og 6800 kroner, for henholdsvis 64 GB-versjonen og 128 GB-utgaven. Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent. Mer informasjon vil muligens dukke opp på den ennå lite informative hjemmesiden.

Om du ønsker en mer «vanlig» mobiltelefon er Huaweis nye modell noe å vurdere: Den har funksjoner du ikke har sett før »

(Via Softpedia)

annonse