Til hovedinnhold

3D-TV har dabbet helt av

BBC med nedslående tall.

iStock/13552492

Stereoskopisk 3D har aldri tatt helt av, i hvert fall ikke slik mange produsenter hadde håpet på for noen år siden. Nettstedet The Verge gikk så langt som å si at 3D er offisielt dødt under CES-messen i Las Vegas i januar, og britiske BBC er nok ikke helt uenige i denne påstanden.

Teknologisk sjef for HD og 3D i BBC, Andy Quested, uttalte nylig under Future TV-konferansen i London at publikum blir mindre og mindre entusiastiske over 3D. Ifølge HDTVtest minsker antall TV-seere for hver gang et nytt 3D-show dukker opp, og det får BBC til å se svart på 3D-framtiden.

Må rettferdiggjøre pengebruken

BBC har hatt en toårig prøveperiode for stereoskopiske 3D-sendinger, og har testet ut formatet i en rekke TV-programmer. Det mest populære eksempelet var åpningsseremonien til London-OL sommeren 2012, mens andre eksempler inkluderer dokumentarserien Walking with Dinosaurs og dronning Elizabeths årlige TV-overførte tale.

Rundt 1,5 millioner husholdninger i Storbritannia eier en 3DTV, og cirka halvparten av disse benket seg ned for å se OL-seremonien i 3D. Etter dette har seertallet falt dramatisk, ned til så lite som 4000 seere for enkelte show.

– Vi må prøve å rettferddigjøre pengebruken, sa Andy Quested under konferansen, med henvisning til at BBC er en offisiell kringkaster finansiert av en TV-lisens.

– Er dette noe som private kringkastere burde ta seg av? Jeg er redd for at det er usannsynlig at en 3D-kanal blir lansert på BBC, sier han.

Feil innhold?

HDTVtest bemerker at BBC kanskje ikke har prøvd seg med det sprekeste materialet for å vise 3D. Åpningsseremonien i OL er selvsagt et unntak, men nettsiden stiller seg undrende til å ha dronningens tale som et testprosjekt for 3D.

De lurer på om ikke BBC burde ha prøvd ut flere sportssendinger, eller spektakulære filmer i det stereoskopiske formatet.

Quested utelukker ikke 3DTV fullstendig for framtiden, og forteller at utviklingen av brillefrie 3D-skjermer kan gjøre teknologien mer forlokkende for folk flest.

3D eller ei, hvilken TV skal du kjøpe?
Disse tipsene lar deg velge rett TV »

(Kilde: HDTVtest)

annonse