Tek.no

Nyhet

Nå får endelig Blu-ray-platene 4K-oppløsning

Standarden for det nye diskformatet er vedtatt.

Shutterstock
14 Mai 2015 15:00

Vi har hatt filmer i 4K-oppløsning på nettet i lang tid nå, men det er fortsatt et stort marked for filmer på disk, og der er vi fortsatt begrenset til HD og 1080p.

Men snart får vi også filmer i 4K-oppløsning på disk. Nå har nemlig Blu-ray Disc Association vedtatt standarden for Ultra HD Blu-ray, og dermed kan vi forvente å se formatet støttet av både filmer og avspillere senere i år.

Bedre bilde og lyd

Ultra HD Blu-ray vil støtte en oppløsning på opp til 3840x2160 piksler, samt «nestegenerasjons objekt-baserte lydformater», som DTS:X og Dolby Atmos. I tillegg loves vi flere farger, HDR og økt bildefrekvens.

Datamengden er også oppgradert, og mens en standard Blu-ray-plate kan ha 66 GB med data kan en Ultra HD Blu-ray-plate fylles med 100 GB med data.

Etter spesifikasjonene skal Ultra HD Blu-ray-spillere være kompatible med «gamle» Blu-ray-filmer, noe som er godt nytt for alle som har en større filmsamling i hyllen.

I en pressemelding på Businesswire skriver Blu-ray Disc Association at lisensiering av det nye formatet skal starte i sommer.

Dette er blant annet godt nytt for alle som ønsker å se filmer i høyest mulig oppløsning, men ikke har en internett-tilkobling som egner seg for strømming av de store datamengdene dette krever.

Skal du se på film i 4K-oppløsning må du selvsagt ha en TV som støtter det
Har du fått med deg prisraset på 4K-TV-er?

(Kilde: Engadget)

Les også
Dette er de første filmene i 4K-Blu-ray
annonse

Les også