Tek.no

Nyhet

Syklister kaster penger etter denne smarte dingsen

Vi tipper at COBI deltar i Birken 2015.

Kickstarter
9 Des 2014 12:50

Noen Kickstarter-prosjekter blir spesielt godt mottatt, og COBI er tydeligvis i denne kategorien. Utviklerne av sykkel-dingsen ba om 100 000 dollar, men med 24 dager igjen av kampanjen har de allerede fått inn 128 000 dollar.

COBI er en innretning for sykkelen din som kan gjøre sykkelturene dine både tryggere og smartere, skriver Gizmodo.

Samler alt i ett feste, pluss lys og alarm

Med COBI på sykkelstyret får du et kraftig LED-lys, et vanntett feste til smartmobilen din og et 6000 mAh oppladbart batteri. Batteriet regnes som ekstrautstyr. Det samme gjelder en «tommelkontroller» som skal gjøre det enklere å bytte låt eller justere volumet på musikken du spiller fra mobilen.

Løsningen inkluderer også et varsellys som skal festes under setet. På denne måten kan bilister og andre syklister se når du bremser og svinger.

En medfølgende app lar deg blant annet sjekke værforhold, hastighet, tidsbruk og tilbakelagt distanse. Viktigst av alt for enkelte er kanskje at dataene kan lastes opp til Strava (samt Google Fit og Apple Health). Appen byr dessuten på forenklet sykkelnavigasjon basert på OpenStreetMap. Appen skal være utviklet for iOS og Android.

En annen unik funksjon ved COBI er at festet også fungerer som en sykkelalarm. Dersom du beveger deg utenfor Bluetooth-rekkevidde, vil alarmen aktiveres. Dersom noen forsøker å flytte på sykkelen din, vil den begynne å ule høyt, og lysene foran og bak vil blinke.

Klar til Birken 2015?

Kickstarter-prosjektet er allerede finansiert, så da gjenstår det bare for de tyske utviklerne å levere produktet de har lovet støttespillerne sine. Forventet leveringstid skal være juni 2015, mens Birken går av stabelen i slutten av august.

Det står riktignok at COBI bare leveres til EU-land og Sveits i Europa. Derfor kan det være lurt å alliere seg med en venn i et av våre naboland hvis du har lyst på produktet.

COBI finnes i to utgaver – en til standardsykler og en til el-sykler. De har mange forskjellige priskategorier på Kickstarter, men de fleste koster litt over en tusenlapp.

Les mer på Kickstarter.

– Dropp sykkelhjelmen
Oppfordringen kommer fra en anerkjent hjernekirurg »

(Kilder: Kickstarter via Gizmodo)

Les også
Snart kan du få «smarte» lys på sykkelhjulene
annonse