Tek.no

Nyhet

«Algeskoger» skal få byene til å puste

Produserer ti ganger mer oksygen enn trær og gress.

ecoLogicStudio
22 Apr 2014 10:46

Man snakker mye om hvor viktig det er å lage «grønne lunger» i storbyer, både for menneskenes og miljøets skyld. I den sammenheng snakker vi mest om trær, busker og gress. Noen flittige designere fra studioet ecoLogicStudio vil imidlertid heller utplassere «algeskoger» i byene – og disse produserer mye mer oksygen enn alternativene.

Algetrekanter

Algeskogen ser noe utradisjonell ut, og består av en rekke frittstående trekanter med vann, næringsstoffer og alger inni. Glasstrekantene er bygget opp av tre lag, tettet med en ny metode utviklet i samarbeid med det japanske ingeniørselskapet Taiyo. Hovedingrediensen i denne metoden er en type fluor-basert plastikk kalt ETFE. Denne skal styrke algenes allerede svært gode oksygenproduserende egenskaper, og både være en viktig konstruksjonsmessig brikke og en viktig biokjemisk ingrediens.

Skogen vil endre seg ettersom sollyset faller på forskjellige steder, og dersom solen skinner sterkt på ett område vil det produseres langt flere alger akkurat der. Dette gir produserer mer oksygen. Når folk kommer i nærheten av algeskogen vil også produksjonen og temperaturen endre seg, fordi enkelte typer alger påvirkes angivelig ved menneskelig kontakt.

Det er dette som gjør at skaperne bak kreasjonen, Claudia Pasquero og Marco Poletto ved ecoLogicStudio, tør å komme med følgende utsagn:

«Det er nå på tide å overvinne skillet mellom teknologi og natur som er typisk for vår mekaniske tidsalder, og omfavne en bevisstgjørende forståelse av arkitektur. Med denne prototypen har vi med stor forsiktighet flyttet grensene mellom dimensjonene materie, rom og teknologi, for å oppnå effektivitet, holdbarhet og skjønnhet.»

En del av sitt miljø

Skaperne håper at algeskogen kan bli et naturlig valg for byer rundt om i verden, ettersom de både er langt mer effektive og mindre plasskrevende enn vanlige trær.

Sjekk ut bildekarusellen nederst for flere bilder!

Alger kan brukes til mer enn du skulle tro:
Denne algedrakten kan mate deg »

(Kilde: Inhabitat)

annonse