Tek.no

Nyhet

VG kjøper Tek.no

8 Mai 2017 12:02

Verdens Gang har inngått en avtale om å kjøpe nettstedet Tek.no fra TU Media. Med dette oppkjøpet utvider VG nisjeporteføljen som allerede består av sterke merkevarer innenfor mat, mote og livsstil.

– VG er i dag Norges desidert største nyhetsnettsted. Vår ambisjon er å gi brukerne et enda bredere tilbud de kommende årene. Kjøpet av tek.no gir oss ikke bare tilgang til landets beste teknologijournalistikk, men også et meget kompetent fagmiljø som kan bidra til å videreutvikle de andre nisjene våre. Med Tek.no i porteføljen skal VG posisjonere seg som det ledende mediehuset innen forbrukerteknologi til glede for både lesere og våre annonsører, sier Gard Steiro, ansvarlig redaktør og administrerende direktør i VG.

VG vil overta driften av Tek.no fra 1. juni 2017. Redaksjonen til Tek.no vil flytte inn til VG og sitte sammen med resten av VGs redaksjon.

Tek.no fortsetter som før

–Tek.no har skrevet om forbrukerelektronikk i nesten 20 år, og mye har skjedd på den tiden. Teknologi er ikke lenger bare noe for nerdene, men noe som er interessant for alle. Med vår lange erfaring og VGs store bredde tror jeg vi har funnet en perfekt match for Tek.no. Vi kommer til å fortsette å skrive de samme gode sakene vi har gjort tidligere, og jobbe minst like grundig for å levere det beste teknologistoffet du kan få i Norge, sier Niklas Plikk, redaksjonssjef i Tek.no.

VG gjør med dette oppkjøpet et grundig løft av teknologi-journalistikken og vil nå levere nyheter, produktanmeldelser og tester innenfor området av høy kvalitet og i et mye større volum enn tidligere.

- Vi har erfart stort engasjement hos leserne våre på innhold knyttet til forbrukerteknologi. Det er ikke overraskende når vi lever i en tid der endring som følge av teknologi påvirker livene våre hver eneste dag. Nå skal vi løfte journalistikken på dette området til et helt nytt nivå, og det er med stor entusiasme vi kan fortelle at det løftet skjer sammen med det beste fagmiljøet i Norge på forbrukerteknologi. Vi ser virkelig frem til å videreutvikle og ta ut enda mer av potensialet i det sterke nisjenettstedet som Tek.no har blitt, sier Ola Stenberg digitalredaktør i VG.

annonse

Les også