Til hovedinnhold

IKEAs VR-opplevelse er en drøm for interiørnerdene

Liker du ikke fargen på kjøkkenbenken? No problemo!

IKEA

Etter flere års utålmodig ventetid er i disse dager vaskeekte virtuell virkelighet – VR – på vei ut til folk og fe rundt om på kloden. Noen startproblemer er det riktignok hos både HTC og Oculus, men det er altså ingen tvil om at VR er og kommer til å være noe av det heiteste som skjer innen teknologi i 2016.

Maskinvaren lever dog ikke alene – vi må ha noe å gjøre i det virtuelle rommet også – og der er det mye spennende innhold på vei. Nå har også den svenske møbelkjeden IKEA kastet seg på VR-bølgen, denne uka har de nemlig sluppet IKEA VR Experience på spillplattformen Steam.

En liten kjøkkenopplevelse

Er du blant de få heldige som har klart å få fatt i HTC Vive – som vår kollega Finn Jarle for øvrig mener er en av verdens morsomste dingser – vil IKEAs nye VR-«spill» ta deg med til et ekte virtuelt kjøkken, og da naturligvis et IKEA-kjøkken.

Vel inne i opplevelsen har du muligheten til å «bruke» noen deler av kjøkkenet som om du skulle være der, som vil si at du kan åpne visse skuffer, plukke opp stekepanna og så videre. Interiørjunkiene av dere vil dog trolig heller foretrekke å se hvordan kjøkkenet blir med forskjellige materialer og overflater.

Kjøkkenet som et barn vil oppleve det.
IKEA

En artig detalj er at du også kan oppleve og navigere rundt i kjøkkenet der alt sees fra et barneperspektiv.

Bare en test

Foruten å kunne være til genuin nytte dersom du faktisk har planer om å pusse opp kjøkkenet i samme stil, viser også IKEA VR Experience oss hvordan selskaper fremover vil kunne promotere og reklamere for sine produkter.

Opplevelsen er en pilot/test og skal ifølge spillsiden være tilgjengelig frem til august måned. Så får vi da se om eksperimentet blir erstattet av noe mer permanent og enda heftigere – det burde jo være mulig å bygge et virtuelt kjøkken selv også, tenker vi.

IKEA VR Experience er naturlig nok gratis og ligger som nevnt ute på Steam, hvor det interessant nok er tagget som «psykologisk skrekk». Det må i så fall gjelde for de minst interiørinteresserte av dere.

Hva greia er med VR?
– HTC Vive er den morsomste dingsen jeg har prøvd >>>

(Kilde: The Verge)

annonse